Kıbrıslı Rumların, çok daha ucuz olması nedeniyle Kuzey Kıbrıs’tan akaryakıt almaları Rum Benzinciler Birliği’ni isyan noktasına getirdi. Yapılan açıklamada aylık zararın 15 milyon Euro’ya ulaştığı kaydedildi.
Alithia gazetesi, “Türk Akaryakıtı İçin AB’ye Başvuru – Benzinciler Yasa Dışılığı Protesto Etmek Adına Hukuki Yola Başvuruyorlar” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Benzinciler Birliği’nin Kıbrıslı Rumların kuzeyden akaryakıt alımı konusundaki şikayet dilekçesini hazırladığını, dilekçenin bugünlerde ilgili yerlere gönderileceğini yazdı.
Gazete, Benzinciler Birliği'nin, Kıbrıslı Rumların KKTC’den akaryakıt alımları sebebiyle 2022 yılında aylık uğradıkları zararın 15 milyon Euro olduğu ve KKTC’den akaryakıt alımının Yeşil Hat Tüzüğü'ne aykırı olduğu gerekçesiyle 100 sayfalık bir başvuru dilekçesi hazırladıklarını vurguladı.
Başvuru dilekçesinde, Yeşil Hat Tüzüğü'nün, KKTC’de üretilen malları kapsadığına vurgu yapıldığını belirten gazete, dilekçenin, Avukat Hristos Kliridis’in avukatlık bürosu aracılığıyla Başsavcılık, Sayıştay, Ekonomi, Dışişleri ve Enerji bakanlıklarına iletilmesinin ardından AB Komisyonu’na da iletileceğini aktardı.
Haberde, Komisyon’un karar alması durumunda kendi incelemesini başlatabileceği de ifade edildi.
Rum benzinciler isyan ediyor
KKTC’den akaryakıt alımı nedeniyle Rum benzincilerin aylık zararı 15 milyon Euro’ya ulaştı
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

