banner564

‘Seninle dışarıda görüşürüz’

Rum meclisinde ‘Enosis’ kararının görüşülmesi sırasında faşist ELAM üyesi Lino Panayoiti’nin, AKEL milletvekilini tehdit ettiği açıklandı

‘Seninle dışarıda görüşürüz’
banner598
 Güney Kıbrıs’taki faşist terör örgütü ELAM’ı mecliste temsil eden milletvekili Lino Panayoiti’nin, çözüme destek veren AKEKL milletvekillerini dahiş kaba kuvvetle tehdit ettiği açıklandı.  Panayioiti’nin, Meclis kürsüsünden tehdit ettiği AKEL milletvekiline “seninle dışarıda görüşürüz” dediği bildirildi.
   AKEL Partisi lideri Andros Kiprianu’nun, yaşanan bu tehdit sonrasında kapsamlı bir dosyayı Rum Başsavcısı’na sunduğu ve ‘nefret yasasının’ uygulanması yönünde talepte bulunduğu haber verildi.
   Fileleftheros gazetesi “Kavga Nefret Hakkında – Kamuoyuna Açıklamalarının Ardından Şimdi De Önlem Alınmasını İstedikleri Mektuplar Gönderiyorlar” başlıklarıyla verdiği haberde, Cuma günü Rum Meclisi’nde gerçekleşen oylama sırasında ve ardından meclis dışındaki göstericilerin hakaretleri sonrasında, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun Rum Başsavcısı Kostas Kliridis ve Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’e bir mektup gönderdiğini yazdı.
  Gazete, Kiprianu’nun mektubunda Rum Başsavcıdan, nefret suçları için uygulanan yasaları harekete geçirmesini talep ettiğini belirtirken, Kiprianu’ya misilleme olarak Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Teoharus ve ELAM partisinin de aynı yolu izleyeceklerini açıkladıklarını aktardı.

Karşı atak

   Habere göre Teoharus konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kiprianu’nun “Yunan olmayı sürdürmek isteyen herkese karşı nefret ve ırkçılık söylemlerini sürdürdüğünü, bu sebepten ötürü Başsavcıya, aynı yasayı uygulaması talebiyle başvuracağını” ifade etti.
   Gazete, Kiprianu’nun, ELAM Milletvekili Lino Panayoiti’yi gerek kürsüde yaptığı konuşma gerekse yasa görüşülürken AKEL milletvekiline “senile dışarıda görüşeceğiz” şeklinde konuşarak nefret suçu işlemekle suçladığını yazdı.
   Haberde, ELAM’ın ise bu suçlamalara, Rum Başsavcı Kliridis ve Meclis Başkanı Dimitris Şiilluris’e gönderdiği iki mektupla, AKEL milletvekillerinin “oturum sırasında küfürler ettikleri ve olayları çarpıttıkları” iddiasıyla yanıt verdiği vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473