banner564

Süre daraldı

Güneydeki etkinliğe katılan Akıncı ile Anastasiadis 2016’da çözüm mesajı verdi

Süre daraldı
banner598
 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in önceki akşam  “Cyprus Academic Dialogue” (CAD) tarafından  düzenlenen iki toplumlu etkinlikte ‘2016’da çözüm’ mesajı verdiği bildirildi.
   Politis “Yeniden Söz Verdiler… Yıl sonuna Kadar Çözüm” başlıklı haberinde liderlerin, Kıbrıs sorununu yılsonuna kadar çözmeye çalışma sözlerini tekrarladıklarını ve Akıncı’nın, yeni yılda (2017) Kıbrıs Rum tarafında başkanlık seçimi kampanya dönemine girileceği uyarısında bulunduğuna dikkat çekti. 
   CAD liderlere “ortak bir iletişim stratejisi geliştirmelerini önerirken liderlerin, çözümün getireceği menfaatler ve ekonomik perspektifiyle ilgili tezlerini yinelemekle yetindiğine dikkat çeken gazete, “Mustafa Akıncı, çözümün federal boyutunda çok daha somut oldu. Kıbrıs Rum toplumunda, kampanya çalışmaları 2017’de başlayacak olan başkanlık seçimlerinin kendisine ve Başkan Anastasiadis’e koyduğu doğal takvime dikkat çekmekte tereddüt etmedi” vurgusunu yaptı. 

İlginç öneriler

   Habere göre “Friedrich Erbert Stiftung” Vakfı ve Avustralya Yüksek Komiserliği tarafından ortaklaşa düzenlenen CAD etkinliğinde akademisyenler ve aktif vatandaşlar tarafından öneriler ortaya konuldu.
    Bunlar arasında; her liderin hem kendi toplumu, hem öteki toplumla iletişimde olacağı, ortak stratejik iletişim, düşmanca ve çelişkili açıklama ve eylemlerden kaçınılması, Kıbrıslıların federasyon mekanizması içerisindeki gündelik hayatları ve menfaatleriyle ilgili olumlu söylem benimsenmesi bulunuyor. Ayrıca, liderlerin Kıbrıs genelindeki köylere, kentlere, çarşı-pazara ortak ziyaretler yaparak kamuoyu önünde birlikte görünmesi ve taraflardan her birinin tarihi hatalarını alenen kabul etmesi de önerildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473