Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin (GKRY) Larnaka şehrinde bulunan Larnaka Büyük Camii'nin kundaklanmasıyla ilgili Suriye uyruklu 27 yaşındaki erkek bir şahıs tutuklandı. Suriyeli şahsın camide uyumasına izin verilmemesi üzerine öfkelenip, kundaklama suçunu işlediği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, Rum polisi ve İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi üyelerinden Sotos Ktoris açıklama yaptı.
Rum haber kaynaklarında yer alan habere göre, Camiye saldırıda bulunulması konusunda açıklama yapan Rum Polisi Basın Sözcüsü Hristos Andreu, olayın polise 2 Aralık tarihinde bildirildiğini söyledi.
Kundaklama sonucu caminin tahta kapılarının yandığını ifade eden Andreu, yangının vaktinde söndürüldüğünü ve yapılan araştırmalar sonucunda üçüncü ülke vatandaşı 27 yaşındaki bir şahsın tespit edilip tutuklandığını bildirdi.
İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi üyelerinden Sotos Ktoris ise camiye yönelik saldırının “ırkçı” ya da “milliyetçi” bir girişim olmadığını açıkladı.
Bu tür saldırıları Kıbrıs’ta toplumlararası gerilim unsuru olarak göstermenin sorumlu bir tavır olmadığını belirten Sotos Ktoris, cami hocasının gece camide uyumasına izin vermemesi üzerine Suriyeli evsiz bir göçmenin camiyi yakmaya çalıştığını söyledi.
Suriyeli tutuklandı
Larnaka’da camiyi kundaklayan şahsın Rum olmadığı ortaya çıktı
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

