banner564

Turizmde meydanı Rumlara bıraktık

Bugün güneye 41, kuzeye sadece 6 uçak inecek

Turizmde meydanı Rumlara bıraktık
banner598

Raif DOĞRU

  KKTC hükümetinin Ercan Havaalanı’na yönelik uçuş sayısını günde 6 seferle kısıtlaması, turizmde meydanın tamamen Rumlara bırakılması şeklinde yorumlandı.
  Diyalog’un yaptığı araştırmaya göre; Larnaka Havaalanı’na bugün 30, Baf’a da 11 uçak gelecek. İkisinin toplamı 41 sefer oluyor.
  Yarın ise Larnaka’ya 34, Baf’a da 13 sefer var. Toplamda 47 sefere karşılık; Ercan’a yine 6 uçak gelecek.

Pozitif vakalar etkilemedi

  Güneyde dün sadece hava yoluyla gelenlerde 30, toplamda 39 vaka tespit edilirken, uçuşlarda herhangi bir kısıtlamaya gidilmedi. 
  Kuzeyde ise, geçtiğimiz Cuma günü uçakla gelen yolcularda 4 pozitif vaka görülmesi nedeniyle uçak seferleri ani bir kararla 15’ten 6’ya düşürüldü. Böylece PCR testi yaptıran ve bilet alan yüzlerce insan Kıbrıs’a gelemedi.
  Aynı şekilde dönüş bileti olan çok sayıda yolcu Ankara ve Adana’ya uçamadı. Bazı yolcuların İstanbul üzerinden aktarmalı uçuş yapmak zorunda kaldığı belirtildi.

Tüm sektörler zarar görecek

  Diyalog’a konuşan turizmciler, uçuşlarla ilgili kararların yapboza döndüğünü ve zaman tanımadan uygulamaya konduğunu belirterek, bunun hem seyahat eden insanlara, hem de ülke ekonomisine ciddi zararlar verdiğini söyledi.
  Turizmciler, sektörün ciddi zararlar gördüğünü, önümüzdeki günlerde işten durdurmaların artacağını, çok sayıda otelin kapanacağını ve bu durumun diğer sektörleri de olumsuz yönde etkileyeceğini kaydetti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 4 yıl Önce

Eeeeee salak gibi hukumeti ve TCyi yerin dibine sokmak icin rezillik ustune rezillik yapin kovid paranoyasinda gezin hayalperest muhalefet yapin tum dunyada PCR + cikanlar bile hastaneye yatirilmayip evde takip edilirken pandemi diye usuten ab ulkelerinde 0 vaka oldugunu zanneden guneyde vakalar kara para mafia patlarken ayran budalaligi yapan zihniyet oldukca daha basiniza neler gelir bilemiyorum

yahya
yahya - 4 yıl Önce

alibabanin çiftliki......

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473