banner564

Türkiye’yi suçladı

Rum Yönetimi bin 510 kayıptan 758’inin akıbetinin belirsiz olduğunu açıkladı

Türkiye’yi suçladı
banner598

   Rum Yönetimi’nin Kayıp Şahıslar Komitesi’ne beyan ettiği bin 510 kayıp Rum'un 758’inin akıbetinin hala belirsiz olduğu bildirildi.

Alithia gazetesinde yer alan habere göre, Hükümet Sözcüsü Konstandinos Letimbiotis, bir anma töreninde yaptığı konuşmada, tüm kayıpların akıbetinin belirlenmesinin hükümetin öncelikleri arasında olduğunu söyledi.
   Letimbiotis, metanetle bekleyen ve umut eden kayıp yakınlarına verilecek yanıtın yaralarına merhem olabileceğini kaydetti.
   Letimbiotis, geçen zamanın kayıpların bulunmasını zorlaştırdığını ve bu konudaki sorumluluğun Türkiye’ye ait olduğunu iddia ederek, Türkiye’nin kayıpların akıbetinin belirlenmesi için samimiyetle iş birliği yapmayı reddettiğini öne sürdü.
   Türkiye’nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) ve diğer uluslararası kuruluşların kararlarını görmezden geldiğini belirten Letimbiotis, devlet olarak bu duruma bir son vermeleri gerektiğine işaret etti.
    Letimbiotis, Birleşmiş Milletler (BM) ile Avrupa Birliği’nin (AB) bu drama ve ailelerin çektiği acıya bir son vermesi gerektiğini belirterek, ilgili BM kararlarına atıfta bulundu. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
KKTC
KKTC - 2 ay Önce

Kayiplariniz Yunanistandadir.

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Kelini si....yim

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474