banner564

16 okuldan 77 eser katıldı

Radyo Güven tarafından düzenlenen; Muratağa- Sandallar ve Atlılar şehitlerine ithaf edilen yarışmada dereceye giren öğrenciler açıklandı

16 okuldan  77 eser katıldı
banner598
Radyo Güven, “Milli Mücadele ve Şehitler Haftası” nedeniyle liselerarası şiir ve kompozisyon yarışması düzenledi. 
Radyo Güven’de dün saat 14.00’te gerçekleştirilen törende finale kalan öğrenciler, şiir ve kompozisyonlarını jüri önünde okudu. 
Jürinin değerlendirmesinin ardından yarışmada kompozisyon kategorisinde; Türk Maarif Koleji’nden Zekiye Karagözlü birinci; Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nden Ceyhan Şahinkaya ikinci; Lefkoşa Türk Lisesi’nden de Esra Göz üçüncü oldu.
Şiir kategorisinde ise; Lefkoşa Türk Lisesi’nden Zehra İpek  birinci; English School of Kyrenia’dan Azra Say Ötün ikinci; Hazal Say Ötün  üçüncü oldu.
Bu yıl 9’uncusu düzenlenen yarışma, Muratağa- Sandallar ve Atlılar şehitlerine ithaf edildi.
Radyo Güven Müdürü Muharrem Özdemir, törende yaptığı konuşmada, Liselerarası Şiir ve Kompozisyon Yarışmasına bu yıl 16 okuldan 77 eserin katıldığını söyledi. 
Özdemir, eser sahipleri tarafından hazırlanan sekiz kompozisyon ve sekiz şiirin, finale kaldığını dile getirerek, yarışmaya konu olan “milli mücadele ve şehit”  sözlerinin Kıbrıs Türk tarihinde ayrı bir önemi olduğunu vurguladı. 
Yarışmada, Radyo Güven Müdürü Özdemir’in konuşması sırasında, Muratağa-Sandallar ve Atlılar köylerinde topluca katledilip şehit düşenlerin yakınlarının konuşmalarını içeren belgeselden kesitler de video gösterimiyle aktarıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473