banner564

20 ayda çıkacak

14 yaşındaki kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girdiği gerekçesiyle 2 yıl hapse mahkum olan Remzi Çil, itiraz sonrasında 4 ayı kurtardı

20 ayda çıkacak
banner598

Gazimağusa’ya bağlı Güvercinlik köyünde 2013 yılında meydana gelen ve ülke genelinde infial yaratan tecavüz olayı nedeniyle yargılanarak 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Remzi Çil hakkındaki karar, yaptığı itiraz sonucu dün yeniden görüldü.

Zekâ geriliği bulunan 14 yaşındaki kız ile cinsel ilişkiye girip hamile bırakan ve Gazimağusa Kaza Mahkemesi tarafından 2 yıl hapse mahkûm edilen Remzi Çil'in kararın bozulması için Yüksek Mahkeme’ye yaptığı başvuru dün karara bağlandı. 

Cezası 24 aydan 20 aya düştü
Yüksek Mahkeme, sanık hakkında karar verilirken hafifletici nedenlerin dikkate alınmadığını belirterek cezayı 2 yıldan 20 aya indirdi.
Yargıtay Ceza Heyeti Başkanı Ahmet Kalkan, üyeler Bertan Özerdağ ve Beril Çağdal huzurunda görüşülen davada heyetin oybirliği ile vermiş olduğu kararı üye Bertan Özerdağ açıkladı. Özerdağ, Sanık lehine doğmuş olan hafifletici nedenlerin alt mahkeme tarafından dikkate alındığını ancak dikkate alınan hususların verilen karara yansıtılmadığını belirtti. 

Parkinson hastalığı dikkate alındı…
Özerdağ, sanık hakkında alt mahkemenin verdiği 2 yıllık hapis kararını hatalı bularak 20 aya indirdiklerini açıkladı. Öte yandan sanık lehine karar alınırken dikkate alınmayan hafifletici nedenler ise suçunu kabul edip adaletin erken tecellisine yardım etmesi, Parkinson hastalığına benzer titreme hastalığı olması, yaşı gibi etkenler olarak belirtildi.
Güvercinlik köyünde 2013 yılı Aralık ayı ile 2014 yılı Şubat ayları arasında hafif düzeyde zekâ geriliği bulunan, 14 yaşındaki kız ile 2 kez cinsel ilişkiye giren ve hamile bırakan 61 yaşındaki sanık Remzi Çil'e Gazimağusa Kaza Mahkemesi tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473