banner564

Kafe-barlarda kuralsızlığa af yok

Girne’de; 12 işyeri denetlendi, 6 bin 500 lira ceza kesildi, bir kafe-bar kapatıldı

Kafe-barlarda kuralsızlığa af yok
banner598
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Girne İlçe Emniyet Kurulu ile işbirliği halinde başlattığı, internet cafe, bet ofisi, kafe bar, disko ve gençler için risk unsuru oluşturduğu düşünülen yerlere yönelik sigara ve alkol denetimlerini sürdürüyor.
Başbakanlıktan verilen bilgiye göre, Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Emniyet Kurulu Başkanı Mehmet Envergil ile Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu başkanlığında, Kaymakamlık, Girne Polis Müdürlüğü , Sağlık Bakanlığı Girne Sıhhiye Dairesi ve Girne Belediyesi Zabıta bölümünden personelin de yer aldığı bir ekip, haftasonu Girne’de bazı iş yelerini denetledi.
Toplam 12 cafe-bar ve eğlence mekanı denetlenirken Tütün Ürünleri Yasası’nın gereklerini yerine getirmesi konusunda bir mekana bin 675, diğer bir mekana 5 bin 862.50, 4 şahsa da 670 olmak üzere toplam 6 bin 532.50 TL para cezası kesildi.
İşyeri izinleri olmadığı ve yasalara aykırı şekilde alkol satışı yaptığı için daha önce kapatılan Karaoğlanoğlu’ndaki bir mekan, işyeri izinlerini tamamlamadığı, Kaymakamlık’tan ruhsat almadan alkol satışı yaptığı için Kaymakamlık ve Belediye ekipleri tarafından yeniden kapatıldı ve mekandaki alkollü içkiler müsadere edildi. 
Vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine şehir içerisinde özellikle bally kullanıcı çocuk ve gençlerin uğrak yeri olduğu düşünülen ve bölgede huzursuzluk konusu olan bir yerde de incelemelerde bulunuldu, söz konusu yerde gerekli önlemlerin alınmasına karar verildi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474