banner564

25 bin TL ödedi

Uyuşturucu ve uçaksavar mermisiyle yakalanan 17 yaşındaki çocuk teminatla serbest kaldı

25 bin TL ödedi
banner598

Suna ERDEN 
Lefkoşa’da Surlariçi bölgesinde yolcu olarak bulunduğu araçta tasarrufunda Bir gram uyuşturucu madde ele geçirilen, evi aranan ve dolabında da uçaksavar mermisi bulunan  17 yaşındaki S.A. soruşturmasının tamamlanmasının ardından dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meselenin olgularını aktaran polis memuru Süleyman Taluğ, 8 Mayıs 2024 tarihinde saat 11:50’de, Lefkoşa Surlariçinde İplik Pazarı Sokak üzerinde bir polis ekibi tarafından şüphe üzerine bir araçta yapılan aramada araçta yolcu olarak bulunan 17 yaşındaki zanlı  S.A’nın sağ eli ile aracın iki koltuğu arasında bulunan el freninin olduğu bölgeye bir şeyler koyması üzerine yapılan kontrolde uyuşturucu madde olduğuna inanılan yaklaşık 1 gram ağırlığında streç naylona sarılı hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu anımsattı.
 Polis ayrıca zanlının kalmakta olduğu Lefkoşa, Küçük Kaymaklı'daki evinde yapılan aramada yatak odasında, elbise dolabı çekmecesi içerisinde bir adet uçaksavar mermisi bulunup emare olarak zapt edildiğini mahkemeye hatırlattı. 

Uygun bir teminat talep edildi
Polis memuru Taluğ soruşturmanın bildirdi ve zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlının, yurtdışına çıkışının men edilmesine, 25 bin TL nakdi kefalet ödemesine ve KKTC vatandaşı 1 kefilin, 400 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474