banner564

58 yıldır değişmeyen tat

Resa Budak tarafından 1956 yılında kurulan pastahane, Lefkoşalılara hizmet vermeyi sürdürüyor

58 yıldır değişmeyen tat
banner598
Ufuk ÇAĞA
Lefkoşa’nın Çağlayan Bölgesinde faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Budak Pastahanesi, tam 58 yıldır değişmeyen tadı ve kalitesi ile tatlıseverlerin hala bir numaralı adresi durumunda. Şu anda hayatta olmayan Resa Budak tarafından kurulan pastahene şu anda oğul Mehmet Budak tarafından işletiliyor.

Büyük uğraş verdi
Eski Lefkoşa’dan günümüze kadar ulaşan birkaç işletmeden birisi olan Budak Pastahanesi, kendi yerinde imal ettiği tatlıları ve dondurmaları ile ağızları tatlandırmaya devam ediyor. Şu anda pastahaneyi işleten Mehmet Budak, rahmetli babasının bu pastahaneyi kurduktan sonra büyük uğraşlar vererek ayakta tuttuğunu vurgulayarak şunları söyledi “Budak Pastahanesi ilk olarak babam Resa Budak tarafından 1956 yılında, Boyacıların Apartmanı diye bilinen yerde açıldı, 1970 yılında ise şu anda faaliyetlerine devam ettiği yere taşındı ve o günden beridir de burada faaliyetlerini sürdürüyor. Babam Kırnılı idi ve o zamanlar ülkenin en iyi tatlıcıları hep bu köyden çıkardı. Babam da iyi bir tatlıcı idi ve 1970 yılında yalnız başına pastahaneyi açtı. Ardından evlendikten sonra annem de ona yardım etmeye başladı. Pastahaneyi ayakta tutabilmek için çok çaba harcadılar, hiçbir zaman kalitelerinden ödün vermediler, böyle olunca da hep tercih sebebi oldular”

Başka iş yapmadım 
“Burası aile işletmesi olduğu için biz de hep burada idik ve zamanla işi de öğrendik. Babam 2006 yılında vefat ettikten sonra burayı biz işletmeye başladık ve halen daha devam ediyoruz. Burada yani Budak Pastahanesinde satılan tüm tatlılar ve dondurmalar kendi imalatımızdır, bu eskiden de böyle idi şimdi de böyle yani dışarıdan hiçbir ürün buraya girmez”

İşler düştü
“Yaz aylarında işlerimiz daha iyidir ama kışın işler düşer. Tabi ki eskiye göre satışlarımızda bir azalma vardır. Bunun birçok sebebi vardır, ekonominin iyi gitmemesi, nüfusun artmasına rağmen pastahane sayısındaki artış, hazır tatlıların artmasını bunlara sebep olarak gösterebilirim. Şu andaki işlerle çok fazla para kazanamıyoruz ama ailemizi geçindirecek parayı kazanıyoruz diyebilirim”

Çocukları da geliyor
“Geçmişten beridir buradan alışveriş yapanlar hala daha yapmaya devam ediyor, bunun yanında bu insanların çocukları da bizden alışveriş yapıyor. Yani buranın tadına alışan insanlar buradan tatlı ve dondurma almaya devam ediyor. Bunun sebebi ise tekrardan söylüyorum, açıldığı ilk günden beridir nekalitemizden ne de malzemeden asla taviz vermedik ve vermeyeceğiz. Bunun yanında özellikle temizlik ve hijyen koşullarında da çok titiziz. Şu anda pastahanede benimle birlikte 2 kişi daha çalışıyor, burası aile işletmesi olduğu için sıkıştığımız Yaz aylarında çocuklarım da büyüdüğü için burada bizlere yardımcı oluyorlar”

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474