banner564

68 dana Veteriner dairesinde

Güneyden kuzeye hayvan getirenler para cezasıyla da serbest kalamıyor

68 dana Veteriner dairesinde
banner598

Suna ERDEN
Girne’ye bağlı Ağırday köyünde Mehmet Dayı’ya ait ağılda 68 adet kaçak dana ile ilgili soruşturma sürüyor. Zanlılar Mehmet Dayı ile Osman Sarı dün mahkemeye çıkarılırken, duruşmada olgular aktarıldı. Her biri 40 bin TL değerindeki danaların devlet üretme çiftliğinde muhafaza edildiği öğrenildi. 
Soruşturmayı yapan polis, 28Mart 2023 tarihinde, saat 13.00 sıralarında, Ağırdağ’da, zanlı Mehmet Dayı’ya ait ağıl içerisinde, Veteriner Dairesi ile Gümrük ve Rüsumat Dairesi personeli tarafından yapılan kontrolde, ithali yasak olan 68 adet erkek dananın gümrüksüz olarak tasarruf edildiğini tespit ettiklerini açıkladı. Polis, zanlıların tutuklandığını, danalara Veteriner Dairesi tarafından el konulduğunu söyledi. Polis memuru, yapılan soruşturma sonucu suçla bağlantılı Osman Sarı’nın da gözaltına alındığını belirtti. 
Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların cep telefon görüşmelerinin inceleneceğini belirtti. Polis, danalarla ilgili veteriner dairesinden rapor beklediklerini de açıkladı.
Polis memuru, zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2023, 09:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Özgün Kutalmış.
Özgün Kutalmış. - 1 yıl Önce

Hayvan eksikliğinden et fiyatları sürekli artmaktadır. Rum tarafından canlı hayvan ithalatını serbest bırakın. Gümrüğünü harcını alın, ithal hayvanları sağlık taramasından geçirin, ve karantina sonunda sahiplerine iade edin.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473