banner564

AB tarafından 5 milyon Euro katkı

AB tarafından finanse edilen ilkokulların bilim laboratuvarlarının modernleştirilmesi projesi tamamlandı

AB tarafından 5 milyon Euro katkı
banner598

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen “İlkokulların Bilim Laboratuvarlarının Modernleştirilmesi’’ projesi tamamlandı.
Proje, KKTC okullarının eğitim ve fen alanında desteklenmesine yönelik olarak ilk ve ortaöğrenim kurumlarında laboratuvarların kurulmasını amaçlayan ve yaklaşık 5 milyon Euro değerindeki daha büyük bir program kapsamında gerçekleştirildi.
Projenin ilk etabında, 48 ilkokula (mobil laboratuvarlar dahil olmak üzere) bilim laboratuvarı ekipmanları ile çeşitli malzeme ve yazılımlar tedarik edildi.
Projenin açılış etkinliği, Dün öğleden sonra Merkez Lefkoşa etkinlik alanında yapıldı.
Projenin önemli bir bileşeni olan mobil bilim otobüsü, tören sırasında Avrupa Komisyonu tarafından Kıbrıs Türk toplumuna resmi olarak teslim edildi. Otobüs, laboratuvarı olmayan okullardaki öğrencilere akranlarıyla aynı pratik fen becerilerini edinme imkânı tanıyacak.

Rozsa: İlk kıvılcımı sağlar
Merkez Lefkoşa’da düzenlenen törende konuşan Avrupa Komisyonu Reform Genel Müdürlüğü Kaynak ve Yardım Programı Koordinasyon Direktörü Judit Rozsa “Umarım bu otobüs ve vesile olacağı bilimsel çalışmalar, çocuklara bilim alanında ilerleyip Kıbrıs Türk toplumunu ve hatta dünyanın genelini hepimizin ihtiyaç duyduğu bilim insanları, mühendisler ve yenilikçiler ile donatma yolunda ilk kıvılcımı sağlar ve ilham kaynağı olur” ifadelerini kullandı.

Amcaoğlu: Öğrencilere fırsatlar sunuldu
Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu da konuşmasında, eğitime katkının insana katkı anlamına geldiğini vurgulayarak, uygulamalı laboratuvarların okullarda gün geçtikçe daha da arttığını, genç kuşakların araştırma ve geliştirme alanına ilgi duymasına katkı yaptığını kaydetti.
Kıbrıs Türk toplumundaki öğrencilere fırsatlar sunulduğu zaman neler yapabildiğini daha önce ispatladıklarını belirten Amcaoğlu, bunlara, öğrencilerin pandemi döneminde kolonya ve maske yapmasını, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nin TÜBİTAK yarışmasında drone alanında ödül almasını ve 20 Temmuz Fen Lisesi’nin fen ve kimya dallarında yurtdışında kazanılan derecelerini örnek gösterdi.
Şu ana kadar 4 buçuk milyon TL’lik kaynağın bu alanda harcandığını kaydeden Amcaoğlu, toplamı 5 milyon Euro’yu bulan program bittiği zaman, KKTC eğitim yapısının daha çağdaşlaşarak, eğitim altyapısının daha sağlam hale geleceğini ifade etti.
Tören, Bilim Otobüsü’nün gezilmesi ve kokteylle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2021, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474