banner564

Açık çağrı "Sandık getirmeyin"

Akçay’da eylem yapan ve bin 500 dönümlük narenciye alanının susuz kalmasını protesto eden vatandaşlar siyasilere açık çağrı yaptı:

Açık çağrı "Sandık getirmeyin"
banner598

Ömer KADİROĞLU

   Elektrik Kurumu’nda örgütlü sendikanın 3 milyon lira borcu olduğu gerekçesiyle su motorunun elektriğini kesmesi ve köyü susuz bırakması üzerine gerçekleşen eylemde siyasilere çok sert mesajlar gönderildi.
   Elektrik kesintisi sonrasında köyde ciddi sıkıntıların yaşandığını ve narenciye bahçelerinin susuzluktan kurumaya yüz tuttuğunu belirten muhtar Uğur Dereliköylü “Bizim elektrik borcumuz yoktur. Yıllarca ödenmeyen paralar nereye gitti?” diyerek Savcılığın, Sayıştay ve Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun neden devreye girmediğini sordu.
   Günlerdir yaşanan sıkıntıyı duyurdukları halde hiç kimseden yardım görmediklerini ve konuya duyarlılık gösterilmediğini belirten Dereliköylü “Bu saatten sonra hiçbir siyasiyi köyümüzde görmek istemiyoruz. Ayrıca gelip burada sandık kurmasınlar” dedi.
   Dereliköylü, halkın derdinin seçim değil, geçim olduğunu kaydetti.

Alioğlu’nun tepkisi

   Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu da eylem sırasında yaptığı açıklamada, su motorunun çalıştırılmaması yüzünden bin 500 dönümlük narenciye alanının susuz kaldığını söyledi. Alioğlu “Tam da umutlandığımız bir dönemde yaklaşık 10 bin ton ürün veren bir bölgenin susuz kalması üzücüdür” dedi.
   Yetkililerin bu soruna karşı duyarlı olmasını isteyen Alioğlu, üreticilerin ciddi sıkıntılar yaşadığını ve moral bozukluğu içinde olduğunu ifade etti.
   Köy halkı, pankartlı eylem sonrasında bir süreliğine köye giriş ve çıkışları engellemek için yol kesti.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2020, 10:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 4 yıl Önce

KKTC'de, Lefkoşa, Mağusa ve Girne'nin, İskele Güzelyurt ve Lefke ilçelerine tahakkümü vardır. Böyle demokrasi olmaz. Her ilçe mecliste eşit olarak temsil edilmeli.

osman nalbantoglu
osman nalbantoglu - 4 yıl Önce

sendıkaya da cagrı yapılsın boyle bır zamanda uretıcı 3 5 kurus para kazanacak sendıka elektrıklerı keser.uretıcının agacları kuruyacak ayrıca verım dusecek bu zararı sendıka mı odeycek.hukumet kadar sendıka da sucludur ustelık secımlerın yanasdıgı bu gunlerde bunu yapıyor daha sonra yapamazmıydı.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473