banner564

Adayların çoğu bugünü bekledi

Siber, UBP’den aday olacağına ilişkin iddiaları yalanlarken, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Gardiyanoğlu adaylıktan vazgeçtiğini açıkladı

Adayların çoğu bugünü bekledi
banner598
Raif DOĞRU
Genel seçimlerin 7 Ocak’ta yapılması beklenirken, siyasi partilerde adaylık başvuruları devam ediyor.
   CTP milletvekili olan Meclis Başkanı Sibel Siber’in, bu kez UBP’den aday olacağına ilişkin iddialar da çürütüldü. Siber, dün yaptığı açıklamada başka bir siyasi arayışının olmadığını söyledi.
   UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu ise partisine yardımcı olmak için adaylıktan vazgeçtiğini açıkladı.
  Bu arada; Hasan Taçoy, Hasan Onalt, Aydın Soyer, Aytaç Çaluda ve  Yusuf Artam Yardımcı dün UBP’den adaylık başvurusu yaptı.
   UBP, DP, HP, CTP ve diğer partilerde adaylık başvurularının bugün yoğunlaşması bekleniyor.
   İşte dünkü açıklamalar:

Sibel Siber:
   Siyaseti bir meslek olarak değil bir görev olarak gördüğümü çok sıklıkla dile getirmişimdir.Ayrıca etik değerler ve temiz siyaset konusundaki düşüncelerimi çok sıklıkla paylaştım; bu konuda köşe yazısı yazdım. 
   Sibel Siber'i siyasi parti arayışındaki bir siyasetçi olarak göstermeye çalışma gayreti, siyasi karalamaya yeni bir örnek.Bu da siyasi rekabetin çirkin yüzü olsa gerek.Hep söylediğim bir söz vardır: "Yasa dışılığı yargı, etik dışılığı kamu vicdanı yargılar" Mensubu olduğu siyasi parti var iken, eğer aday olacaksa aday olmak için başka bir siyasi parti arayışına girmeyeceğim gayet iyi bilinmektedir. 
   Geçmişte de çok yapılan bu uydurma haber ve karalamaların ne maksatla yapıldığını kamuoyu vicdanı değerlendirecektir... 


Sadık Gardiyanoğlu:
Kamuoyuna saygıyla bildirmek isterim ki;Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı olarak, İlçe yönetim kurulu ve Ulusal Birlik Partisi örgütlerindeki vefakar arkadaşlarım sürekli yakıştırıp teşvik etmelerine rağmen Lefkoşa İlçesinin seçimdeki önemi, bana düşecek olan ağır sorumluluk ve Ulusal Birlik Partisinin seçimdeki başarısının benim bireysel başarımdan çok daha önde tuttuğum için bu seçimlerde Milletvekili aday adayı olmamaya karar verdim. 
2018 Erken Genel Seçimlerinden Ulusal Birlik Partisi’nin Başkent ilçe Başkanı olarak partimin başarısı için ter dökeceğim ve seçimden sonra KKTC’nin iktidar partisinin İlçe Başkanı olabilmek için var gücümle çalışacağım. 
Ülkemizin ve partimizin geçmekte olduğu bir kritik dönemeçte Ulusal Birlik Partisi’nin en alt basamaklarını tırmanmaya başladığım çocukluk günlerinden beridir hayalini kurup kendime amaç edindiğim partim adına halkımı KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde temsil etmek için aday olmayı bir başka seçime ertelemeyi daha doğru ve uygun bulduğumu partililerim ve kamuoyuna duyurmak istiyorum.

Aytaç Çaluda:
İlk siyasi eğilimlerimi partimizin Yeşilyurt örgütünden başlayarak sürdürdüm. Ulusal Birlik Partisi'ne her koşulda gönül verdim ve bugün UBP Genel Merkezi'nde Lefke İlçesinden milletvekili aday adaylığı başvurumu gerçekleştirmiş olduğumu tüm halkımıza beyan ediyorum. İlçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim.

Hasan Onalt:
Hayırlısıyla, UBP Gazimağusa Milletvekili aday adaylığı başvurusunu bugün yaptım.

Yusuf Artam Yardımcı:
Ulusal Birlik Partisi Milletvekilliği Lefkoşa İlçesi aday adaylığı başvurumuzu yaptık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin en köklü partisi olan Ulusal Birlik partisi güneşi altında birlik olup Anavatan Türkiye’mizle kenetlenip mutlu günlere yürümek dileğiyle. Allah utandırmasın

Hasan Taçoy:
Bugün babamın hayır duasını alıp, milletvekilliği aday adaylığı için başvurdum.
Yakın geçmişte yaşanılan sorunlar bir yana, çocukluk yıllarımı geçirdiğim, gençlik kollarından itibaren siyasete başladığım ve birçok kademesinde bana görev verilen Ulusal Birlik Partisi çatısı altında tekrardan yer almaktan gurur duyuyorum.
Gönüllerimiz her zaman bir olsa da, hepinizin bildiği gibi bir dönem partimden 'resmi' olarak da olsa ayrı kaldım. Sorunları, nedenlerini çok konuştuk ancak bugün itibariyle hepsi geride kaldı.
Önümüzdeki günlerde milletvekilliği adaylığı sıralaması vesilesiyle uzun zamandır büyük bir heyecanla beklediğim, Ulusal Birlik Partisi üyelerinin karşısına çıkma ve sizlerin onayını tekrardan alma fırsatını yakalayacağım.
Milletvekilliği aday sıralamasını büyük bir katılımla gerçekleştirmemiz ve sonucu ne olursa olsun partimiz için yine hep birlikte, durmadan, yorulmadan önümüzdeki seçimin çalışmalarına başlamamız dileğiyle.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473