banner564

Adımlar ortak atılacak

Akıncı ile haftalık görüşmesini yapan Tatar, “Niyetimiz Maraş’ın Türk idaresinde açılması” dedi

Adımlar ortak atılacak
banner598

Başbakan Ersin Tatar, Kapalı Maraş’ta ekiplerin envanter çalışmalarına devam ettiğini anımsatarak, “Her ne kadar da tarih veremesem de niyetimiz, Türk idaresinde oranın yerleşime açılmasıdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar, olağan görüşme çerçevesinde dün saat 10.00’da Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya geldi. 
Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basına açıklama yapan Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile güzel bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını dile getirdi.
Başbakan Tatar, Kıbrıs konusundan başlayarak, Türkiye ile imzalanan Ekonomik İşbirliği Protokolü’ne kadar birçok konuyu ele aldıklarını anlattı.
“İki en üst makamın memleket meselelerini değerlendirmesi oldukça faydalı” diyen Tatar 2 hafta sonra yeniden bir araya geleceklerini kaydetti.  
BM Genel Sekreteri Guterres’in Cumhurbaşkanı Akıncı’yı aradığını ve görüşmede çeşitli değerlendirmelerde bulunulduğunu dile getiren Tatar, “Benim anladığım, hemen ciddi anlamda bir görüşme noktasında olunmadığıdır” ifadelerini kullandı. 
9 Ağustos’ta liderlerin bir araya geleceğini anımsatan Tatar, “Esas itibariyle bize düşen KKTC’yi daha iyi yönetmek, bazı yapısal reformlarla KKTC ekonomisini daha etkili daha verimli daha üretken noktaya getirmek için çalışmaktır” dedi.

“Niyetimiz Maraş’ın Türk idaresinde açılması”
Tatar Kapalı Maraş’la ilgili çalışmalar hakkında bir soru üzerine ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini anımsatarak, çalışmaların sadece oradaki yıkık ve harap binaların sayımını içermediğini, tapularla, belgelerle, vakıf malları da dahil olmak üzere oradaki tüm mal mülk ve zenginliklerin kayıt altına alınması için çalışıldığını kaydetti. 
diğer adımlar da atılacaktır” diyen Tatar “Her ne kadar da tarih veremesem de niyetimiz Türk idaresinde oranın yerleşime açılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Telefon ücretleri daha makul olmalı
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar arasındaki olağan görüşmeye  ilişkin Cumhurbaşkanlığından yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamaya göre kabulde, Başbakan Tatar, KKTC ve TC arasında imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’yla ilgili Cumhurbaşkanı Akıncı’yı bilgilendirdi.
Akıncı, Başbakan Tatar’a, BM Genel Sekreteri Guterres ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında bilgi verdi.
Görüşmede, adanın her iki yanında kullanılan cep telefonlarıyla ilgili konuşma ücretlerinin daha makul hale getirilebilmesi için toptan fiyatlarda yapılmış olan vergi indiriminin, perakende fiyatlarda da yapılması hususunda hükümetin gerekli çalışmayı yapması kararlaştırıldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474