banner564

Ailesi açıklama yapacak

Metin Münir’in yarın Ozanköy’de defnedilmesi bekleniyor

Ailesi açıklama yapacak
banner598

Kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden Diyalog gazetesi yazarı, ünlü gazeteci Metin Münir’in cenaze töreniyle ilgili programın bugün netleşmesi bekleniyor.
Ailesi; vasiyet üzerine Metin Münir’in Ozanköy mezarlığında defnedileceğini, ancak cenaze namazı için Girne’nin düşünüldüğünü belirtirken; net açıklamanın bugün yapılacağını ifade etti.
Metin Münir, Kıbrıs’a dönüş yaptıktan sonra Ozanköy’de yaşamaya başlamıştı. 

Üstel:  Değerli bir insandı
Başbakan Ünal Üstel, Metin Münir’in vefatı dolayısıyla mesaj yayımlandı. Üstel, mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Kıbrıs Türk halkının yetiştirdiği değerli gazetecilerden Metin Münir’in ani vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kıbrıs Harekâtı‘nda vatanı için mücahitlik  görevi yapan, Turkish Daily News, BBC, London Times, Financial Times ve Sunday Times Türkiye temsilciliği, Güneş Gazetesi genel yayın yönetmenliği, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah Gazetesi ve Vatan Gazetesi köşe yazarlığı görevlerini başarıyla yürüten  Münir'in vefatı bizleri derinden üzmüştür.
Merhuma Allah’tan rahmet, yaslı ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Beyhan Alkan
Beyhan Alkan - 8 ay Önce

Düşlediğin cennetinde huzur içinde uyu usta.
Fikirlerini korkmadan net yazan, kediye kedi diyebilen nadir köşe yazarlarından biri olduğunu zaten biliyordun.Dilerim ailen, gazeten veya her kimse köşe yazılarını toparlayıp yayımlarlar.
Özleyeceğim ve unutmayacağım zira yazdıklarından görüşlerinden o kadar çok alıntı yaptım ki hayata yarı sen olarak bakıyorum.
Hoşça kal büyük usta.

Sarp Ege
Sarp Ege - 8 ay Önce

Üstatın eski yazılarını ve basılmayan otobiyografisini umarım ailesi/ yakınları bir kitapta toplarlar.

habib
habib - 8 ay Önce

çok büyük bir yazardı, değerini okurları anlar ancak...

Sufî
Sufî - 8 ay Önce

Bu yalan dünyadan cennete kocaman bir yildiz kaydi. Okumaya doyulmayan durunî yazilar yazan, okuyanda latif rûzûgâr birakan yazıları artık yok,, kelimelerle anlatilmayacak üzüntülüyüz.. ozanköyün ozani artik ozan köyünün bağrına emanettir.. nurlar içinde yat büyük filozof, cennet sun mekanin....

Sarp Ege
Sarp Ege - 8 ay Önce

Bu dünyadan bir Metin Münir geçti. Bilge kişiliği ile özenle kullandığı duru Türkçesi ile yazdığı yazıları okumak çok keyifli idi. Üstata Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerim.

Ruh ikizi
Ruh ikizi - 8 ay Önce

MEKANI CENNET OLSUN.

Eylül Eylül
Eylül Eylül - 8 ay Önce

Diyalog gazetesinden tek ricam cenaze töreni ile ilgili fotoğraflar da yayınlayın. Gözün görmediğine gönül de katlanmıyor. Çok üzüldük ani gidişe, sayın Münir hepimizin değerlisi idi…Teşekkürler

Turkish Power
Turkish Power - 8 ay Önce

Sayyin ustadim iyi kaliteli bir insan ama nerde yanildi:1)askeri vesayetten kurtulmayi dinci sivil vesayete girmekte zannetti zamaninda pakistan iran vs den ders almadi 2)yetmez ama evetle TC nin ozgurlesecegi hayalleriyle feto ve cozumculerle yol alinip kendince kurt sorunu vs diye algiladigi sacmaliklarin cozulecegini zannetti3)utopik bir sekilde sekillenen yeni du ya duzrninin ne oldugunu suzmeden ab/abd ikilisinin cin rusya TC yi kusatma cabalarina aldiris etmeden rumu memnun edersr kibris olayinin hallolacagini zannetti 4)din mezhep bazli iktidarlarin ulkeleri ne hale getireceginden bihaber yasadi sonra kandirildim havalariyla mazlumu oynadi kaliteli olabilirsin humanist olabilirsin ama realist olamadi islerin sonunu dusunmedi tarihten ders almadi milliyetci degil enternasyonalist muhabbetine yanildikca yanildi etrafinda da eski tufeng sosyalistleri topladi yine de Allah rahmet eylesin


SIRADAKİ HABER

banner608

banner473