banner564

Akıncı TV 2020'de konuştu ortalık karıştı

Cumhurbaşkanı Akıncı seçimlere saatler kala ‘Aday olmaması yönünde mesaj aldığını’ iddia ederken, Türkiye Büyükelçiliği bunun gerçek dışı olduğunu açıkladı

Akıncı TV 2020'de konuştu ortalık karıştı
banner598

 Melis GÜNEL

   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün tv 2020’nin canlı yayın programına katılarak, Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ın sorularını yanıtlarken, ilginç iddialarda bulundu. Seçim propaganda sürecinde sürekli Türkiye’nin müdahalesinden söz eden Akıncı’ya “Size aday olmamanız yönünde herhangi bir telkin geldi mi?” sorusu yöneltildi. Akıncı “Aday olmazsan yakınların için iyi olur” şeklinde bir mesaj aldığını iddia etti.
   Program sonrasında bir açıklama yapan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Akıncı’nın iddiasını yalanladı. Açıklamada “Akıncı’nın dile getirdiği şahsına yönelik adaylıktan çekilmesi mesajı verildiği yönündeki ifadeleri tamamen gerçek dışıdır” denildi.

   İşte Akıncı’ya yöneltilen soru ve yanıtı
   Soru: Size Türkiye’den veya Türkiye’nin herhangi bir temsilcisinden aday olmamanız konusunda telkin geldi mi?
    Akıncı: Böyle bir soru daha önce hiç sorulmadı, ama evet bu bile yapıldı. Mademki sordunuz ben parmağımın arkasına saklanmam ve açıkça söyleyeceğim. Derin ilişkiler içerisinde olan ve Türkiye’yi yönetene bağlı makamlar var. Özel kalem müdürüm aracılığıyla “Aday olma, Senin için, ailen için yakınların için iyi olur” mesajını iletebilme cüreti dahi gösterildi maalesef. Aday olmak cesaret işi olmamalı bu ülkede. Herkesin demokratik hakkıdır. Bu telkin mesajından önce bu memlekette yapılanları gördüğüm zaman özellikle Sayın Büyükelçi’nin UBP’li milletvekilleriyle toplandığını ve o toplantıda kendiyle beraber başkalarının da olduğunu öğrendiğim zaman kendisini davet ettim. 
Geldi ve uyarılarımı yaptım; ‘Bunun çok yanlış olduğunu söyledim, yapmayın dedim. Toplum vicdanında büyük yaralar açılacak dedim, doğru değil dedim’ ama yollarına devam ettiler. Telkin mesajından sonra ise Türkiye’nin tavrının ne olduğunu ve bana iletilenlerin ne ölçüde devlet mekanizmasını kapsadığını sormak için Sayın Büyükelçi’yi davet ettim. Davetime icap etmedi. ‘Ankara’ya danışayım ona göre’ dedi. Ankara’ya danışmış ve gelmemesi söylenmiş. Oda cumhurbaşkanının davetine gelmedi.
Aslında ben bu mesajı açıklamayacaktım ama soruldu madem halkıma gerçekleri söylemek zorundayım. Her türlü tehdidi her türlü baskıyı halkım adına göğüsledim. O nedenle sorunuza doğru yanıt vermek zorundaydım.”

Elçilik: Gerçek dışı

   Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin açıklaması şöyle:
   “tv2020 Kanalında yayınlanan programa katılan Sayın Akıncı’nın dile getirdiği şahsına yönelik adaylıktan çekilmesi mesajı verildiği yönündeki ifadeleri tamamen gerçek dışıdır. 
   Türkiye Cumhuriyeti, seçimlerin güven içerisinde yapılması da dahil, her bir Kıbrıs Türk’ünün canını da malını da korumakta kararlıdır. 
   Türkiye’nin seçim malzemesi yapılmasının sakıncaları daha önceki çeşitli açıklamalarımızda da defalarca dile getirilmiştir. 
   Türkiye Cumhuriyetine yönelik bu rahatsız edici tavrın sürdürülmekte olması iyi niyetten uzaktır.” 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2020, 10:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 4 yıl Önce

Kıbrıs Türk halkı Akıncı'nın söylediklerine inanır.

xyz
xyz - 4 yıl Önce

kendini ne zannediyon cami duvari mi aklina girdi

Vatandas
Vatandas @xyz - 4 yıl Önce

Sayin Mustafa Akinci bu milletin cumhurbaskanidir. Esas sen kim oluyorsun keko? Hergun gelip buralarda Kibrisa ve Kibrislilara hakaret ediyorsun amacin ne dingil?

Hasan Abdurrazak
Hasan Abdurrazak - 4 yıl Önce

Türkiye senin aday olmanı istemese sen kaçacak diye ayakların kıçına vuracak. Sadece Türkiye’yi ileri sürüp propaganda yaparak seçim kazanamaycan.

xyz
xyz - 4 yıl Önce

yahu secilsen ne olacak secilmesen dunurle birlikte kibrisi mi birlestirebilecen

xyz
xyz - 4 yıl Önce

eskiden komunistler moskovayaydi ki vatandas sen kibris halkinin nesi oluyorsun senin gibi palikarya hayrani olmayanlarida mi sen temsil ediyorsun hastalikli beyninin varsa kivrimlarinda dolasan her gaflet ihanet ve delaletin tum kibris halkini mi temsil ettigini zannediyorssun sana tavsiyemiz kendini tum kibrisi temsil eden bir tip olarak gormen yerine palikaryaya siginmandir

Vatandas
Vatandas @xyz - 4 yıl Önce

Yok bilader ben kimseyi temsil etmiyorum , sadece senin dangalakliklarina, hakaretklerine cevap vermeye calisiyorum.

Hem Kibrislilardan bu kadar nefret ediyorsun hem de hergun buralarda hepimize hakaret ediyorsun. Ne kadar acinacak halde bir varliksin?

Aslinda salaklik bende seni insan yerine koyup da cevap yazmamda,. Artik yazmayacagim, didin dur kendi basina kudur ey zavalli yaratik :)

xyz
xyz - 4 yıl Önce

bak vatandas kod size dedim fazla yirtma kendini hepimiz buna ab palikarya fransa yeni duzen duzulenciler de bilmektedir ki siz bu treni Annanplanini rumlar reddedip ab guneyi tam uye yaptiginda kacirdiniz yani palikarya size yuz vermedi onun icin bu saatten sonra ne akdenizde ne kibrista Turkiyeyi dislayarak hicbir sey yaptirilamaz bunu biliyorsun ama hergonulde bir arslan yatar ama kimi kukrer kimi miyavlar(sizin gibi) ha bir de KKTC li tum Turkleri temsil ediyormussun gibi ucuz demogojiler yapma bunlar klasik bar enteli din mezhep somurucusu eski tufek sosyalist somurgeci olup humanist gecinen ayran budalalarinin geyikleridir sizin en buyuk yanilginiz gozunuzuRTE dusmanligi kapladigi icin kendinizden gecmissiniz

x
x - 4 yıl Önce

Buarda nesajlar cok erken kesiliyor yalniz.

Hilmi yavuz
Hilmi yavuz - 4 yıl Önce

Ha kim kazanirsa desteklerim.Kukla bir devletten kukla cumhurbaskani cikmasin dilegimle.


SIRADAKİ HABER

banner608

banner473