banner564

Angolemli: Çiftçi tüccara teslim edildi

Meclis’te güncel konuşan vekillerin gündeminde sağlık ve tarım politikaları vardı

Angolemli: Çiftçi tüccara teslim edildi
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün saat 10.30’da Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş usul hakkında söz aldı. 
İktidarın 39 milletvekiline sahip olduğunu ancak muhalefet katılmasa meclisin nisap sorunu yaşayacak halde olduğunu dile getiren Denktaş, bu durumu eleştirdi. 
“Projelerin hayata geçirilmesi konusunda yaşananlar” hakkında bilgi vermek üzere kürsüye çıkan Meclis Başkanı Siber, konuşmasının ne iktidarı ne gelmiş geçmiş hükümetleri nede kamu görevlilerini eleştirmek olmadığını dile getirdi. Meclis açılış konuşmasında, Meclis binasının engelli bireylere uygun hale getirilmesi için meclis engel değil isimli bir proje başlattıklarını belirttiğini hatırlatan Siber, geçmiş oturumlarda DP-UG Başkanı Denktaş’ın da konuyla ilgili bir sorusu olduğunu ifade etti.
Toplumcu Demokrasi Partisi Girne Milletvekili Zeki Çeler, özel sektör çalışanlarıyla ilgili güncel konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı.
Meclis Genel Kurulu’nda Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Girne Milletvekili Özdemir Berova, “Sağlıktaki son gelişmeler” başlıklı konuşma yaptı. 
Genel Kurul’da daha sonra Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Güzelyurt milletvekili Menteş Gündüz, “hükümetin icraatları” başlıklı konuşma yaptı.
Daha sonra Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz, “tarım ve güncel konular” başlıklı konuşma yaptı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmaların tamamlanmasının ardından, TDP Milletvekilleri Hüseyin Angolemli ve Zeki Çeler’in birlikte sunduğu “Tarım ile İlgili Genel Görüşme Açılması” önergesi ele alındı. Yapılan oylamada, önerge oy birliğiyle kabul edildi.
Önergede, Toprak Ürünleri Kurumu’na (TÜK) teslim edilen ürünlerin bedellerinin ödenmemesi, 2015 ürün bedelleri doğrudan gelir desteği, mazot desteği kredi olanaklarının olmaması, küçükbaş hayvanlarındaki sıkıntılar yer alıyor.
Önerge üzerine ilk sözü önerge sahibi TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli alarak, sorunların ortada olduğunu ancak somut adımların atılmadığını ifade etti.
Ödemeler yapılmadığı için “TÜK’ün tükendiğini” söyleyen Angolemli, “Çiftçi tüccara teslim edildi” diye konuştu. 

Dinçyürek: Para bitti, üretici ödenmedi
Daha sonra söz alan Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Milletvekili Hakan Dinçyürek, üretici tüm sektörlerin sıkıntılı olduğunu ifade ederek, 135 milyon TL bütçe ayrıldığını ancak yıl sonu itibarı ile bu paranın bittiğini ancaküreticiye ödenmeyen bedeller olduğunu kaydetti.
UBP Milletvekili Dursun Oğuz, gerçek çiftçi ve üretici tanımının yapılması ve kaynakların doğru kullanılması gerektiğini söyledi.
Oğuz önergeye oylarının olumlu olacağını da ifade etti.
Genel Kurul’da daha sonra sözlü ve yazılı sorular bölümüne geçilerek sorular ve verilen yanıtlar okundu.
Bu sırada konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber, sözlü soruların yanıtlanması için bakanların Meclis’te bulunmasının önemli olduğunu belirterek buna dikkat edilmesini istedi.
Böylece Meclis Genel Kurulu’nun dünkü görüşmesi tamamlandı. Bir sonraki birleşim 9 Kasım Pazartesi günü yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2015, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474