banner564

Antalya pandemiye meydan okudu

Antalya, son 8 ayda 5 milyonun üzerinde turist ağırladı

Antalya pandemiye meydan okudu
banner598

Covid-19 salgını nedeniyle Kuzey Kıbrıs’ta en çok etkilenen sektör turizm oldu. Ticaret Odası tarafından, Turizm Planlama Dairesi verileri ışığında hazırlanan rapora göre; sektörde salgın öncesi dönemlere göre yüzde 78 oranında düşüş yaşandı. 
2020 yılı içerisinde ve 2021’nin ilk aylarında yaşanan kapalılık dönemleri sektörün daralmasına, küçük ölçekli otellerin kapısına kilit vurmasına neden olurken, Türkiye’nin turizm kenti Antalya pandemiye meydan okudu. 
 Antalya son 8 ay içinde 5 milyonu yabancı olmak üzere 6,5 milyon turist ağırladı. 

Aşılanma etkili oldu
Dünyanın dört bir yanından tatilcinin gittiği Antalya’da hem turizm çalışanlarının yüksek oranda aşılanması hem de güvenli turizm sertifikası kapsamında verilen hizmet yerli ve yabancı misafirleri sevindirdi. 
Binlerce uçak iniş yaptı
Geçen yıl 3,5 milyon tatilci ile sezonu kapatan 600 bin yatak kapasiteli kentte, 2021 yılında da yükselişini sürdürüyor. Yılbaşından bu yana kente havayolu ile giden yolcu sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Antalya Havalimanı iç hatlar terminaline 8 ayda 10 bin uçak ile 1,5 milyon yolcu iniş yaptı. Dış hatlarda ise aynı süre içinde 26 binden fazla uçak ile 5 milyon tatilci gitti. Turizm sektörünün lokomotif milleti olan Ruslar, 2 milyon kişiyle ilk sırada yer alırken, Rusları 1 milyon ile Ukraynalılar ve 800 bin ile Almanlar izledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Ne oldu kıskandın mi italyada fransada hangi resimler konuyor taclariyla kraliyet aileleri mi frak smokinli tipler mi boş beleş geyik

Ahmet Mehmet
Ahmet Mehmet @Turkish power - 3 yıl Önce

Yok kiskanmadim, sadece kendi mentalitenizi gösteriyorsunuz o kadar. Turist deyince akla bu geliyor yani, yari çiplak manken gibi yosmalar. Bir tane de erkek resmi ya normal bir aile resmi bile yok. Bir soğuk duş alin derim, iyi gelir. :)

İtalyan Fransız ne koyuyormuş ulan hiç mi erkek turist gelmiyor? :))) Bır taraftan İtalyan Fransızları örnek veriyorsun diğer taraftan da adın Turkısh Power , LOL. Yuh artık.

Boş beleş geyikse niye yorum yapıyorsun o zaman? Boş beleş değilmiş demek ki. Laf yerine vardı anlayan da anladı zaten.

Bu arada bu sitedeki hemen hemen her makalede Turkish Power yazıp trolluyorsun anlaşılan. Esas boş iş budur. Çık dışarı biraz hava al da rahatla. Bu kadar kasma yoksa hasta olursun bir yerine inme iner bak. :))

Sana yorum yapmaya bile değmezsin. Hade bye bye bu iş bu gadar.

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Vay be karsimizda çakma feylesof ahlak bekçisi çıkmış önce karanfillerdeki cruise gemilerine vs bir bak avrupa (ibiza kanarya adaları vs )giden turistler nicin gidiyor gunes deniz partiler monako las vegasa (kumar) taylanda( senin avrupalilarin sex turizmi) neye gidiyor cakma ust kultur ayaginda her seye bok atip elestiri cikarabilmek icin birtarafinizi yirtiyorsunuz piyano viyolonsel esliginde viski yudumlayip freud mu okuyorsun her aksam misyonerden baska pozisyon da uygulamiyorsunuzdur eski kraliyet aileleri gibi anlamadiginiz sey şu reel politikte kimse sizleri sallamıyor onun için chronic loser olmak kaderiniz yolunuz açık ola

Ahmet Mehmet
Ahmet Mehmet @Turkish power - 3 yıl Önce

Hahaha yine başladı köyün delisi :))) Ne diyon babam , ne anlatıyoooon ?:)) Tam kafayi yemişsin olm sen. Valla bak :))

Hastamisin delimisin nesin kafayı takmışsın Kıbrıslılara ona buna hakaret etmekten başka yaptıgın birşey yok, herkesi bıktırmışsın bu sitede. :)) Köyün delisi gibi sabahtan akşama abuk sabuk, saçma sapan saçmalayıp ona buna laf atıp duruyorsun bütün gün. Herkese gına geldi artık senin bu zırvalarından. :)) Millet sana küfür etmekten usanmış sen küfür yemekten usanmıyorsun. :)) Deli misin zolimisin nesin ? :))


Ya bir psikologa git tedavi ol ya da halen tedavi oluyorsan ilaclarini falan artir. Ne bileyim başka çare düşünemiyorum. Tam şizofren olmuşsun yani. Fikirlerin havada uçuyor doğru dürüst aklını toplayıp da iki cümle yazamıyorsun. Yazdıkların karmakarşık, ne dedigin ne yazdigin belli değil konudan konuya atlıyorsun .

Sadece hergün buradaki herkese hakaret etmekten başka yaptığın birsey yok.Hereks senden bıkmış usanmış artık anlamıyormusun? Bu kadar insan senden şikayet ediyorsa insan biraz düşünür yahu acaba yanlış mı yapıyorum der. Zaten bu sitede herkes sana artık köyün delisi gibi bakıyor yani sanırım farkındasındır. Hani delidir ne yapsa yeridir gibisinden kimse de artık seni pek takmıyor yani, herhalde bunun farkındasındır.

Valla kim seni bu kadar üzmüş de bu hallere gelmişssin bilmiyorum ama belli ki birileri seni üzmüş, birşeylere kızmışsın, kafayı takmışsın, kafayı da yemişsin yani . Haline kızayım mı üzüleyim mi de bilemiyorum aslında (belki de gerçekten psikiyatri hastasısındır) ama bak bu durum sağlıklı değil. Böyle incir çekirdeğini doldurmayacak konular için nedir bu kadar nefret, bu kadar tantana , bu kadar olay yapıyorsun? Bırak biraz uzaklaş bu internetten yoksa hergün böyle gidersen tam tımarhanelik olacan ha. Söylemedi deme.

Son kez hosçakal.

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Çakma profesör hayat boyu kaybetmeye mahkum zati sahaneleri

Ahmet Mehmet
Ahmet Mehmet - 3 yıl Önce

Bu fotoğraflar da turistlere ne gözle baktığınızı gösteriyor sayin editor. İsterseniz onun yerine bir playboy yollayim size de daha rahat olun. :)

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473