banner564

Arasta bitti

Pandemi öncesinde cıvıl cıvıl olan çarşı bölgesi ve tarihi Büyük Han eski günlerini arıyor

Arasta bitti
banner598

Ömer KADİROĞLU
Başkent Lefkoşa’ya gelen turistlerin uğramadan gitmedikleri Arasta çarşısı ile Büyük Han eski günlerini mumla arıyor. Bakanlar Kurulu kararları ile Coronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan sınır kapıları nedeniyle bir süredir Arasta ve Büyük Han bölgesinde büyük bir sessizlik hâkim. Gerek ülkeye gelen turistler gerekse Lokmacı Kara Sınır Kapısı’ndan geçenler nedeniyle iş yapabilen esnaf şimdilerde turistin olmayışı ve sınır kapılarının geçişlere kapalı olması nedeniyle zor günler yaşıyor. 
Yaşanan salgın nedeniyle sınır kapılarının ve turizm sektörünün kapalı olması nedeniyle cıvıl cıvıl olan Arasta ve Asmaaltı belki de tarihinin en kötü günlerini yaşıyor…
Bölgedeki bazı esnaf bir umut dükkânlarını sabah saatlerinde açsa da bazı işyerleri ya geç açılıyor ya da hiç açılmıyor. 

Bandabuliya’da da durum aynı
Lefkoşa Belediye Pazarı adıyla bilinen Bandabuliya’da da durum farksız. Daha önce tarihi dokusunu görmek için gelen turistler veya alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar tarafından ziyaret edilen Bandabuliya’ya şimdilerde kimse uğramıyor. Pandemi öncesinde güzel iş yaptıklarını ifade eden Bandabuliya esnafı da kimsenin bölgeye uğramaması nedeniyle işlerin bitme noktasına geldiğini ifade ediyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2021, 02:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Kapanmaya devam

Kırlangıç
Kırlangıç - 3 yıl Önce

ABD'YE GÖÇ ETME ZAMANI .GREEN CARD'A BAŞVURU YAPSINLAR.VE EU ÜLKELERİNE NASIL OLSA ÜLKE ECNEBİER TARAFINDA İŞGAL ALTINDA.!!!!!!!! NİGERYALILAR BURAYA KAZIKLARINI ÇAKTI AMA DEF EDEN YÖNETİCİ YOOOK. 10000LERCE TÜRKMEN, 100000LERCE TCLİ, V.S.HODRİ MEYDAN NERDE O İŞE YARAMAZ BAKAN VE BOŞBAKANLAR CUMHURLAR NERDE ???

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Isteyen cehennemin dibine gidebilir zaten sıkışan ya ingiltere ya amerika yAllah

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

2 vaka var kapamalık 3 vaka oldu grev boykot yapalım akinciya oyları döşeyelim durmak yok yola devam

kırlangıç
kırlangıç - 3 yıl Önce

ömür bitti -yol bitti !!!!!! bu meyanda kaçkıbrıslı başta diyalog tv ekbi ve merit hotller zinciri çalışanları arasta esnafından alış veriş yapıyor ve bandabulyadan ???? yanıt sıfır !!!!!!! igne-çuvaldız..

derviş
derviş - 3 yıl Önce

arasta artık zor açılır varoşa politikası yüzünden rum orayı zor açar zaten bazıları satılığa koymaya başladı yani umutlar yavaş yavaş tükeniyor.

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Isteyen cehennemin dibine gidebilir zaten sıkışan ya ingiltere ya amerika yAllah

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474