banner564

İki yabancı tutuklandı

Gönyeli’deki operasyon sırasında ele geçirilen uyuşturucu miktarının artabileceği belirtiliyor

İki yabancı tutuklandı
banner598

Suna ERDEN
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Gönyeli’de Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda tasarruflarında uyuşturucu bulunduğu iddia edilen Chiogizirim Prosper Opara ve Prince Obinna Enyınnaya isimli yabancı uyruklu zanlılar dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. 
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görev yapan polis memuru Serkan Sakallı olayla ilgili bulguları aktardı. 
Sakallı, zanlılar Chiogizirim Prosper Opara ve Prince Obinna Enyınnaya’nın “uyuşturucu madde alma, tasarruf etme ve verme” suçlarından methaldar olduğunu söyledi. 
Sakallı, 22 Ocak’ta, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne Gönyeli’de bir evde uyuşturucu madde satışı yapıldığı üzerine ihbar geldiğini belirtti.
İhbar üzerine aynı gün saat 14.40 ve 15.10 raddeleri arasında söz konusu ikametgâhta arama yapıldığını aktaran Sakallı, zanlı Chiogizirim Prosper Opara’nın yatak odasında bulunan masa üzerinde yaklaşık 12 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin tespit edildiğini belirtti. 

Paralar emare olarak alındı
Sakallı, ayrıca uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 800 dolar ile bin 950 TL değerinde paranın tespit edilerek emare alındığını ve zanlının suçüstü tutuklandığını ifade etti. 
Sakallı, evde yürütülen arama çalışmaları neticesinde ikametgâhın mutfak kısmında üzerinde uyuşturucu madde kalıntılarının bulunduğu düşünülen metal hassas terazinin de tespit edilip emare alındığını ayrıca zanlı Prince Obinna Enyınnaya’nın yatak odasında yapılan aramada ise zanlının elbise dolabında bulunan cüzdanında yaklaşık yarım gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu bulunduğunu söyledi. 

Kimden aldıklarını itiraf ettiler
Polis yürütülen soruşturma kapsamında zanlıların gönüllü ifade verdiğine dikkat çeken Sakallı, zanlı Chiogizirim Prosper Opara’nın verdiği ifadede söz konusu uyuşturucu maddeyi hâlâ aranmakta olan bir şahıstan 14 gram olarak 450 Euro karşılığında aldığı beyanında bulunduğunu mahkemeye aktardı. Polis memuru Sakallı, soruşturmanın henüz yeni başladığını, aranmakta olan bir şahsın söz konusu olduğunu belirterek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi adına zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi adına zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
kırlangıç
kırlangıç - 3 yıl Önce

bu afrikalılar, bu ülkeyi b..k etti . tatar nerde ??????? milli egemenelik elden gitti !!!!! ordu nerde !!!!!! hepsi ordu eşliğinde deport edilmeliş bu çakma üniler sayesinde ülkemizin içine s....lar.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473