banner564

Atamalar sürüyor

Temel Sağlık dairesi Müdürlüğü’ne Savaşay Uludağ, TÜK Başkanlığına Mustafa Hadımcı,  Yaga Direktörlüğüne  Ebru Kaptan Sertoğlu getirildi

Atamalar sürüyor
banner598

 Sağlık Bakanlığı’na bağlı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürlüğü’ne Savaşay Uludağ atandı. Başkanlığı görevine, Mustafa Hadımcı atandı.

Bu görevi 30 Mayıs 2016’dan beri sürdüren Dr. Yeşim Gümüşdağ’ın görevden alınması ve yerine Savaş Uludağ’ın atanmasına ilişkin üçlü kararnameler Resmi Gazete’de yayımlandı. 
TÜK’e  Mustafa Hadımcı 
Şehan Tomgüsehan’ın istifasıyla boşalan Toprak Ürünleri Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine, Mustafa Hadımcı atandı.
Bakanlar Kurulu, halen kurumda üye olarak görev yapan Hadımcı’nın yerine ise üye olarak Volkan Tulga’nın atanmasını onayladı.
Öte yandan, Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı temsilcisi Volkan Tulga da bu görevden alındı ve yerine Gönen Vurana Başkan Yardımcısı olarak atandı.
Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) Direktörlüğü görevine yeniden Ebru Kaptan Sertoğlu atandı.Sertoğlu, iki yıl süreyle bu görevi yapacak.

Kozmetik Ürünleri Kurulu
Kozmetik Ürünleri Kurulu’nun iki yıl süreyle görev yapacak üyeleri belirlendi.
Buna göre, kurulda şu isimler görev yapacak:
Dr. Ecz. Ayşe Gökyiğit (Başkan-İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürü), Kimyager Naciye Yalkut (Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Temsilcisi-Üye), Kimyager İdil Rıfkı (Devlet Laboratuvarı Temsilcisi -Üye), Dr. Özkay Özgör (Sağlık Bakanlığı Temsilcisi -Üye), Ecz. Bahar Kilim Uçanok (K.T. Eczacılar Birliği Temsilcisi -Üye),  Sercan Görgüner Bahçeci (K.T. Sanayi Odası Temsilcisi -Üye) ve Pınar Başman Süren (K.T. Ticaret Odası Temsilcisi -Üye)

Stockholm Temsilcisi
Bakanlar Kurulu, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Dışişleri Dairesi Genel Müdürlüğü'nde, 1. Derece 1. Sekreter olarak görev yapan Murat Soysal'ın, 11 Şubat 2019’dan itibaren KKTC Stockholm Temsilciliği'ne Misyon Şefi olarak görevlendirilmesine karar verdi.

İtiraz Kurulu
Bakanlar Kurulu, Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) Yasası'nın 20'nci maddesi uyarınca, 16 Mayıs 2017 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile İtiraz Kurulu'na Başkan olarak atanan Salih Canseç'in görevden alınması nedeniyle boşalan yerine Zerrin Metcooğlu'nun atanmasını onayladı.
Kurulda ayrıca üye İbrahim Ürcan'ın görevden alınarak yerine Özel Kalem Müdürü Ramadan Beysun'un atanmasına, ayrıca Kurul'da üye olarak görev yapan ve görev süresi dolan KAR-İŞ temsilcisi Beksan Bekir Akandere'nin üye olarak yeniden atanmasına karar verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473