banner564

‘Ülke çöktü’ 

Atun, "Önce güven, önce istikrar, kesintisiz iktidar" sloganıyla yola çıktı 

‘Ülke çöktü’ 
banner598

UBP Genel Başkan Adayı Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, dün "önce güven, önce istikrar, kesintisiz iktidar" sloganıyla düzenlediği basın toplantısında, UBP genel başkanlık adaylığına yönelik vizyonunu anlattı. 
UBP'nin ülkenin kurucusu olduğunu, ülkeye devlete birçok eseri kazandıran bir parti olduğunu ifade eden Atun, ülkede bugün çok zor bir dönemden geçildiğini, ekonomi, maliye, ülkenin çöktüğünü, mevcut hükümetin zamlara bakıldığında hazineyi de batırdığının görülebileceğini dile getirdi. 
Ekonomiye yönelik düşüncelerini anlatan Atun, “UBP ve Değişim” olarak yola çıktıklarını, ülkeye geçmişte UBP olarak büyük hizmetler verdiklerini, bundan sonraki dönemde de ülkenin, kurumlarının ve halkının refahı için ekonomiye büyük önem vererek, çöken ekonomiyi akılcı politikalar ve Türkiye ile işbirliğinde düzelteceklerine işaret etti. 

UBP'ye kesintisiz iktidar
Sunat Atun, "önce güven, önce istikrar" dedi ve UBP'ye "kesintisiz iktidar" vaadinde bulundu. 

Atun'un UBP Genel Başkan Adaylığına yönelik "UBP ve Değişim" başlıklı hedef ve vizyonunun satırbaşları şöyle: 

*Hedefimiz; Genç Siyaset Akademisi, Uzmanlık alanları ve özel nitelikler- Dijital Veri Tabanı oluşturulacak. 

*Anavatan Türkiye ile olan ilişkilerde ve Devlet mekanizmasının yönetilmesinde en yüksek deneyime sahibiz. Önümüzdeki süreçte partimizin devlet yönetmek konusundaki tecrübe ve becerisini kurumsallaştıracağız.

*Proje Üretim Kapasitesi: Eğitim ve Turizm Sektörlerini ülkemize kazandırmış partiyiz. Asrın Projesi anavatandan Su Nakli. Karayolları. Elektrik Enterkonnekte. Gaz ve Petrol Kaynakları. 

*Özel Sektör yatırımları: Ülkede Gördüğümüz Sorunlar; dörtlü koalisyon yönetiminde ekonomi bozulmuştur. Döviz değer artışı süreci yönetilememiştir. Kurumlar yanlış yönetilmektedir. Kamu maliyesi ve hazine çökmüş durumdadır. Yatırımlar duraksamıştır. Tüm sektörler batma safhasındadır.
 
*Enflasyon tehlikesiyle oluşan tehditleri dağıtacağız. Sektörlere sıcak kaynak. Sektörel devlet desteklerinin artırılması. Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarının etkin ve süratli kullanımı. Kaynak tahsisatının artırılması. Yeni Özel sektör yatırım alanları. 
*Kıbrıs konusunda Siyasi ve Toplumsal Eşitlik, Türkiye’nin Garantörlüğü, Ekonomik eşitlik, AB ile ilişkilere gereken önemi vereceğiz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474