banner564

Atun: Yapılan işbirliğidir

Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Sunat Atun, geçen hafta Cuma günü resmi temaslar için KKTC’ye gelen Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Atun: Yapılan işbirliğidir
banner598

Sunat Atun, Türkiye’nin, KKTC’nin en önemli pazarı olduğunu kaydederek, Türkiye ile iyi ilişkiler kurarak ticaret hacminin büyütülmesini gerektiğini söyledi.

Atun, “TC ile yapılan müzakere değil, işbirliğidir. Müzakere hak paylaşımının söz konusu olduğu durumlarda yapılır. Biz, Türkiye Cumhuriyeti ile eşdeğer devletiz, orası bizim anavatanımız” dedi.
Bakan Atun, TC Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan protokolle kendilerine önemli ve güçlü bir katkı sağlandığını kaydetti ve bundan sonra benzer işbirliklerinin artarak devam edeceğini vurguladı.
Atun, Mersin Kapısı’na da değinerek, “Mersin Kapısı aşılmaz” denilerek, ticarette arabesk bir kültür yaratıldığını, bunun değiştirilmesi için önümüzdeki günlerde Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Ticaret Dairesi’nden bir uzmanlar heyetinin Mersin’e gönderileceğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474