banner564

Avukatı da sorgulanacak

233 gram uyuşturucu davasından yargılanan Ömer Oruç’a 3 yıl, suç ortağı Mahmut Arıkan’a ise 2 yıl hapislik verildi

Avukatı da sorgulanacak
banner598

Suna ERDEN
Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye 233 gram hintkeneviri ithal eden Ömer Oruç ile suç ortağı Mahmut Arıkan hakkındaki dava karara bağlandı.
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan Oruç 3, Arıkan 2 yıl hapse mahkum edildi.
Kararda öncelikle olgular aktarıldı; 21 Temmuz 2022 tarihinde saat 23.30 sıralarında, Gazimağusa’nın Tekant bölgesinde düzenlenen operasyonda, Mahmut Arıkan’ın kullanımındaki aracın durdurularak arandığı açıklandı.
Mahmut Arıkan’ın kucağındaki poşette 233 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğu belirtildi. 
Tutuklanan sanığın uyuşturucu maddeyi Ömer Oruç’un Mersin’den alarak, Girne Limanı’ndan KKTC’ye soktuğunu itiraf ettiği anımsatıldı. 
Uyuşturucuyu satın almak için Arıkan’ın 5 bin lira, Oruç’un 10 bin lira verdiği kaydedildi. 
Kararı okuyan yargıç, Oruç’un Mersin’de uyuşturucu satıcılarını arayıp bulduğunu, maddeleri temin ederek, ülkeye ithal ettiğini belirtti. Yargıç, bu nedenle sanık Oruç’un suçtaki rolünün diğer sanığa göre daha fazla olduğunu, bunun da aleyhinde başka bir ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini belirtti. Yargıç, her iki sanık hakkındaki ağırlaştırıcı faktörlerin; sanıkların yaygın bir suç işlemesi, planlı davranmaları, uyuşturucuyu yurt dışından ithal etmeleri ve miktarın külliyatlı olması olduğunu belirtti.
Avukat hakkında soruşturma istendi
Yargıç, tüm olguları değerlendirdikten sonra Arıkan’ı 2 yıl, Oruç’u ise 3 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı. Ağır ceza yargıcı, ayrıca sanık Oruç’un beyanlarında ilk ifadesinin doğru olduğunu ancak ikinci ifadeyi avukatının kendisini yanıltması ve yönlendirmesiyle verdiğini söylediğini aktardı. Yargıç, Oruç’un beyanının suç teşkil edebileceğini ifade ederek, avukat Kaan Özanıl hakkında polis soruşturması başlatılmasına da direktif verdi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halit kondo
Halit kondo - 11 ay Önce

Böyle itlerin benim memleketimde ne işleri var siktiredin böyle pislikleri bu memleketten

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473