banner564

Bakanlar Kurulu kararları

1 Temmuz itibarı ile sınır kapıları açılıyor. HAngi ülkelerden hangi şartlarla gelinebileceği açıklandı

Bakanlar Kurulu’nun sınır kapılarında uygulayacağı politikayı belirlediği kritik toplantısında alınan kararları Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Kudret Özersay, açıkladı.
Bakanlar Kurulu kararları şöyle:
- 1 Temmuzdan itibaren geçerli olacak olan esas sistemi tarif ediyorum. Olağan olarak ülkemize giriş hakkı bulunan herkesin vatandaş olsun veya olmasın fark etmez 3 farklı kategori ülke yaratıldı.
- 1. Kategori şöyle: Malta Bulgaristan, Norveç, Türkiye, Almanya, Avusturya, Finlandiya, Slovenya, Macaristan, İsrail, Yunanistan ve Litvanya olacak şekilde 72 saat içerisinde yapılmış olan ve negatif sonuç çıkmış PCR testi varsa ülkemize gelebilecek.
PCR testi varsa uçağa binebilecek. Bu test ülkemize gelmeden yapılmalıdır.
- Kategori 2: İsviçre Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan ve birçok ülkenin olduğu ülkelerden gelecekler çifte PCR yöntemi uygulanacak.
Uçağa binmezden önce PCR yaptırmış olacak. Bir de ülkemize geldiğinde kendisinden bir swap alınacak.
Oteline veya kalacağı yere gidecek. Eğer pozitif değilse ne kadar kalacaksa kalacak pozitif ise oradan alınacak.
İngiltere’den gelenler 14 gün karantinaya girecek
- C kategorisi ülkeler ise yüksek risk grubunda bulunan ülkeler olacak. ABD, Rusya, Brezilya, İngiltere ve İran gibi ülkeler olacak.
Bu ülkelerden gelecek olanlar gelmezden önce PCR yaptırmak zorunda olacak. Geldiklerinde de 14 gün karantinaya girecekler. Bedelini kendileri ödeyecekler.
- Bu ülke listeleri en az haftada bir kez Sağlık Bakanlığı tarafından DSÖ verileri neticesinde güncellenecek. Ülkelerin risk grupları değişebilecek.
Güney ile sınır kapıları 1 Temmuz’da açılıyor
- Bu ana sistemin haricinde bir takım istisnalar da söz konusu olacak. 1 Temmuz’dan itibaren Güney Kıbrıs vatandaşları KKTC'ye ilk geçişlerinde 72 saat içerisinde yapılmış PCR testi ile geçebilecekler. Sonrasındaki geçişlerinde tesadüfi test yöntemine gidilebilecek.
- 22 Haziran tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde Güney’de çalışan işçiler ülkemizde daimi olarak yaşayan Maronitler, Karpaz'daki Rumlar ve Pile’deki vatandaşlarımızla ilgili olarak ilk geçişlerinde PCR testi koşuluyla Güneye geçişleri söz konusu olabilecek.
Türkiye’de4n iki charter uçuş
- Türkiye Cumhuriyeti'nden buraya bir tanesi gelecek hafta bir diğeri de Ankara'dan olacak şekilde 2 charter uçuş yapılacak.
Türkiye Cumhuriyeti'nden buraya bir tanesi gelecek hafta bir diğeri de Ankara’dan olacak şekilde 2 charter uçuş gelecek.
- 1 Temmuz'dan önce gerçekleşeceği için 14 günlük karantinaya tabi olacaklar.
Özersay kararların gelişen koşullara göre değişebileceğini sözlerine ekledi

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2020, 18:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bir Vatandas
Bir Vatandas - 4 yıl Önce

KKTC de ikinci dalgaya hazirlanin demek oluyor bu. Simdiden herkes isini gucunu ona gore hazirlasin yakinda ikinci dalgaya basliyoruz. Ornek: Diyelim ki ben Ankarada yasiyorum ve KKTC ye kumar oynamaya gitmeyi planliyorum. Bugun PCR testimi yaptim negatif cikti. Bu aksam Ankarada bir meyhaneye gittim ve hastaligi orada kaptim. Yarin KKTC ye kumar oynamaya gidiyorum. Hastaligi da yanimda KKTC ye goturuyorum. Havalimanlarindan elimi kolumu sallaya sallaya gecerim ve hastaligi KKTC ye getiririm kimsenin de ruhu bile sezmez. Aksam Casino da on onbes kisiye de bulastiririm. Al sana ikinci dalga. Bu bir salgin sizin politikanizi takmaz. Salgin hortlar ve ardindan da herkes birbirini suclamaya baslar.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474