banner564

Barış Meleği kesildi

Kıbrıs müzakereleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Şener Elcil, Eroğlu’nu eleştirdi

Barış Meleği kesildi
banner598

 Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, dün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu eleştirerek, görüşme masasına neleri sunduğunu ve Rumları masadan kaçırmak için ne gibi öneriler yaptığını açıklamaktan kaçındığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun son zamanlarda “barış meleği kesildiğini” ve her açıklamasında Kıbrıs’ın birleştirilmesinden ve görüşme sürecinin devam etmesinden bahsettiğine işaret eden Elcil, “Yıllarca ‘bir çakıl taşı bile Betlike verilemez’, ‘çözümsüzlük çözümdür’ deyip, köy köy gezerek ‘Annan Planı’na hayır’ kampanyası yapanın, Ankara’dan aldığı talimatlarla Kıbrıs Türk toplumunu toplumsal yok oluşa sürükleyen Ankara paketlerini imzalayıp yürürlüğe koyanın kendisi olduğunu unutmuş görünmektedir” görüşünü ileri sürdü.

“Türkiye’den taşınan nüfus”

Elcil, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun “Ayrı egemenlik” ve “Türkiye’den taşınan tüm nüfusa iç vatandaşlık” talep ederek, 1974’ten sonra Türkiye’nin yarattığı “ayrılıkçı” yapıyı aklamaya yönelik önerilerle masaya gittiğini iddia etti.
Rumların bu önerileri kabul etmeyeceğini bilerek masaya gidildiğini iddia eden Elcil, görüşmelerde “evlenmeden önce boşanma”nın konuşulduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473