banner564

Yıldırım sandılar

Eski bankacı Tuncer Arifoğlu’nun garajındaki Mercedes marka araç, dün sabahın erken saatlerinde yakıldı

Yıldırım  sandılar
banner598

 Züleyha KARAMAN

   Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın eski genel müdürlerinden Tuncer Arifoğlu’nun 2010 model Mercedes marka aracı dün sabahın erken saatlerinde yakılarak kullanılamaz hale geldi.
   Arifoğlu’nun, Lefkoşa’nın Köşklüçiftlik bölgesindeki evinin garajında park edilen aracının üzerine yakıcı döküldüğü tespit edildi. Kısa sürede alevlerin etrafı sarmasıyla birlikte meydana gelen patlama sesi, mahalle sakinlerini dehşete düşürdü. Fırtınaya rağmen sabah 04.30 raddelerinde  patlama sesiyle uyanan ve yataktan fırlayan komşular, ne olduğunu anlamaya çalışırken, yakın bir bölgeye yıldırım düştüğünü sandılar. 

Ne olduğunu anlamadılar

   Olayla ilgili DİYALOG’a açıklama yapan Tuncer Arifoğlu,patlama sesini duyduktan sonra, evin üst katındaki pencereden bakan eşinin durumu fark ettiğini ve koşarak aşağıya indiklerini söyledi. 
   “Büyük bir gürültü ile uyandık ve eşim pencereden baktığında Gobahis arabamızın yanmakta olduğunu gördü. Derhal aşağıya indik ve hem polisi, hem de itfaiyeyi aradık” dedi.   Garajının kapısının açık olduğunu ifade eden Tuncer Arifoğlu,  2010 model Mercedes 220  model aracının  tamamen yandığını ve kullanılamaz durumda olduğunu söyledi.
   Sabah 04.30-5.00 raddelerinde meydana gelen bu olayın arkasında kimlerin olduğu sorusuna “kim olduğunu bilmiyorum” sözleriyle cevap veren Arifoğlu, herhangi birinden şüphelenmediğini söyledi. 
  Arifoğlu, “ Yıllar önce olsa düşünürdüm. Çünkü bankacıydım, siyasetteydim. Ama şimdi emekliyim. Şüphelendiğim biri yok”  ifadesini kullandı.

Polisin açıklaması 

   Konuyla ilgili poisten yapılan  açıklamada ise, dün saat 04.30 sıralarında Köşklüçiftlik’te meydana gelen olayda, Arifoğlu’na ait, KR 582 plakalı Mercedes marka salon araç üzerine yanıcı madde dökülerek ateşe verildiği belirtildi.
   Polis açıklamasında,  yangının itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğü ve zanlıların bulunması için soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473