banner564

Rutin toplantılar sürüyor

Türk ve Rum siyasi partilerin başkan ve temsilcileri ara bölgede buluştu

Rutin toplantılar sürüyor
banner598

 Bazı Türk ve Rum siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, Slovakya Lefkoşa Büyükelçiliği’nin düzenlediği rutin ortak toplantılar çerçevesinde bir araya geldi.

Ara bölgedeki Ledra Palas Otel’de gerçekleştirilen toplantıda BKP’nin önerisiyle “Ortak deklarasyona neler dahil olmalı ve taraflar Kıbrıs sorununa en erken zamanda kapsamlı bir çözüm bulunması amacıyla sağlıklı, sürdürülebilir müzakereler için nasıl davranmalı” konusu ele alındı.
BKP’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı 3 saatten fazla sürdü.

Tomova: Ayrılıklar giderilmeli

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan’dan Redwin alınan bilgiye göre toplantının ardından basına açıklamada bulunan Slovakya’nın Lefkoşa Büyükelçisi Oksana Tomova, toplantıda görüştükleri konuyu belirtti. Tomova tarafların ortak açıklama konusunda uzlaşması ve erken zamanda müzakerelerin başlamasını umduklarını kaydetti. Kıbrıs Türk ve Rum tarafı arasında ayrılıklar olduğunun görüldüğünü dile getiren Tomova, bir an evvel bunların giderilmesi ve erken zamanda görüşme sürecinin başlaması çağrısında bulundu.

Ocak’ta yine buluşacaklar

Bir sonraki rutin ortak toplantı Ocak ayı içinde gerçekleştirilecek.
Toplantıya, Kuzey Kıbrıs’tan Cumhuriyetçi Türk Partisi, Ulusal Birlik Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi, Birleşik Kıbrıs Partisi ve Yeni Kıbrıs Partisi ile Güney Kıbrıs’tan AKEL, DİSİ, EDİ, DİKO, EDEK ve Yeşiller Partisi temsilcileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473