banner564

Baskılara boyun eğilmesin

Dizel jeneratör alımından vazgeçilmesi için açık çağrı yapan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Onurhan “Hükümet kesinlikle olmaz demelidir” dedi

Baskılara boyun eğilmesin
banner598

 Çiğdem AYDIN

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Onurhan, dünyadaki gidişatın fosil yakıtlardan kurtulma yönünde olduğunu belirterek, KKTC’nin dizel jeneratör alımından vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.
   Hükümete çağrıda bulunan Onurhan “Hükümet bazı mihrakların ısrarlarına karşı çıkmalı ve ‘kesinlikle olmaz’ demelidir” dedi.
   Onurhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:
   “Hafta sonunu internette araştırma ve enerji ile ilgili bilimsel yayınları tarama ile geçirdim. Gidişat fosil yakıtlarından kurtulma ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma yönünde. Hatta IEEE'nin Kasım ayı baş yazısında 2050'de dünyamızın tümüyle yenilenebilir enerji kullanamaya hazırlandığı yönünde ifadeler var.
Bu gerçekler karşısında KKTC'deki kazı odakların artık bu gerçeği görmelerinin zamanı geçiyor. Beklentim bu gelişmeler karşısında hükümetin dizel jeneratör alımını gündeminden çıkarması ve bazı mihrakların telkinlerine ve ısrarlarına kesinlikle olmaz demesi…Toplumu bir kez daha kanserojen salınımlara mahkum etmeye hakkımız yok, zira AKSA anlaşmasının bir başka türü ile karşı karşıya kalınacak...Tarih tekerrürden ibaret olmamalı.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473