banner564

Benli: Artık son nokta konmalı

Çavuşoğlu, KKTC Su Temin Projesi Geçiş Dönemi Protokolü hakkında belediye başkanlarını bilgilendirdi

Benli: Artık son  nokta konmalı
banner598
Emir ERTORUN
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC tarafından hazırlanan "KKTC Su Temin Projesi geçiş dönemi protokolü" hakkında bilgi vermek, görüş ve talepleri almak amacıyla dün belediye başkanları ile bir araya geldi.
Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, Türkiye'den gelen suyun artık ülke topraklarında, içilebilir yüksek kalitede en erken zamanda halkla buluşmayı beklediğini ifade ederek, ülkeyi yönetenler olarak en erken zamanda üzerlerine düşenleri yapıp protokole son şeklini vereceklerine inanç belirtti.
Türkiye'den su getirilmesinin çocukluklarından beri hayal olduğunu ancak gelişen teknoloji ve Türkiye Cumhurbaşkanı, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesaretiyle bu hayalin gerçekleştirildiğini belirten Çavuşoğlu, Mağusa hattındaki sıkıntının da giderileceğini söyleyerek, "Su verilmeye hazır durumda. Prosedür tamamlanınca hemen işlemler başlayabilecek. Bugün belediyelerin de görüşlerini alıp dosya tamamlanacak. Toplantıyı belediye başkanlarımızın görüşlerini alıp çalışmaya katabilmek adına yapıyoruz. Son şekil verilecek" dedi.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesi Çavuşoğlu'nun yanı sıra Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli de kısa bir açıklama yaptı. 
Toplantıya belediye başkanları yanında Su Projesi ile ilgili oluşturulan Danışma Kurulu üyeleri de katıldı.
Ahmet Benli konuşmasında, birlik olarak Türkiye'den temin edilen suyun bir an önce halk ile buluşması için çalıştıklarını, su ile ilgili birçok tartışma yapıldığını ancak artık suyun en sağlıklı şekilde işletilerek, halkla buluşturulması gerektiğini, son nokta konup halka iletilmesi gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474