banner564

‘Bilinçli olmalıyız’

Vatandaşlar, yaz aylarında boğulma vakalarının arttığını belirtirken, toplumun bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti

‘Bilinçli olmalıyız’
banner598

Ömer KADİROĞLU
Kaplıca - Yedikonuk arasında Tulumba mevkiinde, boğularak hayatlarını kaybeden Ramazan Katırcı, Filiz Katırcı, Merve Katırcı ve Mert Katırcı'nın ölümleri beraberinde bazı konuları da gündeme getirdi.
Yaz aylarında boğulmaların arttığı, birçok vakanın yaşandığı belirtilirken, halkın daha dikkatli olması gerektiği gözler önüne serildi.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, tenha yerlerde denize girilmemesi gerektiğini söylerken, tüm plajlarda cankurtaran görevlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Vatandaşların bazıları da boğulma tehlikesi yaşayan kişilerin sudan nasıl çıkartılacağı ve ilk yardım müdahalesini bildiğini söylerken, bazıları ise bilgi sahibi olmadıklarını ve halkın bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Vatandaşlar ne dedi…?

Ömer Şeyhanlı (Eski Milli Yüzücü): 
İşim dolayısıyla denize pek gidemiyorum ancak fırsat buldukça gitmeye çalışıyorum. Denizde boğulma tehlikesi yaşayan birini görsem kendim ve çevremdekilerin hayatını tehlikeye atmayacaksam müdahale ederim. Boğulan birine nasıl yardım edeceğim konusunda bilgi sahibiyim ve ilk yardım eğitimleri de aldığım için biliyorum. Plajlarda güvenliklerin biraz daha arttırılması gerektiği inancındayım. Tenha olduğu için vatandaşlar kimsenin olmadığı yerlerde denize girmek istiyor ve bu büyük bir risktir. Bununla ilgili denize girecek olanlar iki kez düşünmelidir. 

Umut Özengin:
Denize gidiyorum ancak pek fazla yüzme bilmiyorum. Denize girecek vatandaşların biraz daha dikkatli olması ve dalgalı zamanlarda denize girilmemesi gerekiyor. Denizde boğulma tehlikesi yaşayan birine yüzme bilmediğim için yardımcı olamam ancak oradaki kişilerden yardım isterim. 

Özlem Çakmak:
Denize gidiyorum ancak çok iyi yüzme bilmiyorum. Bana göre her plajda cankurtaran olması gerekiyor. Boğulan bir kişiye ilk yardım müdahalesini de nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda toplum olarak bilinçlenmemiz lazım. 

Yücel Altınlı:
Denizlerimizin güvenli olduğunu düşünüyorum ancak cankurtaran ekiplerini sadece otellerin plajlarında görüyoruz. Tüm plajlarda cankurtaranların olması gerektiğini düşünüyorum. Sivil savunma tarafından bu eğitimlerin verilmesi ve verilen eğitimlere de denizleri kullanan herkesin gitmesi gerekiyor. 

Ülfet Dilek Arcan:
Halka açık denize girilebilecek birçok yer var ancak buralar da tek başına olduğunuz için tehlikeli yerlerdir. Denizde boğulan birine kesinlikle müdahale ederim. Müdahale etme yöntemini profesyonel olarak bilmiyorum ancak yanıma birisini alarak boğulan kişiye müdahale ederim. Bu konularda halkın bilinçlendirilmesi gerekiyor. 

Orhan Gürson:
Denizlerimizi çok beğeniyorum ve güvenli olduğunu düşünüyorum. Genellikle Mağusa tarafındaki plajları tercih ediyorum. Denizde boğulma tehlikesi yaşayan birisine kesinlikle müdahale ederim. Müdahale etme yöntemlerini biliyorum. Toplumun bu gibi konularda kesinlikle daha fazla bilgilendirilmesi gerekiyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474