banner564

Bir skandal daha

Üç ay süreli otel rezervasyonuyla ülkemize gelen turistlere Ercan’da en fazla 60 günlük vize veriliyor 

Bir skandal daha
banner598

Serdar ŞENGÜL
   Pandemi sürecinde Türkiye’deki kısıtlamalar yüzünden İstanbul’da sıkıntılı bir dönem yaşayan Atalay çiftinin, Kuzey Kıbrıs’ta 3 ay süreli tatil planı, Ercan Havaalanı’nda muhaceret engeline takıldı.
   Otel rezervasyonlarını gösteren ve geçmiş yıllarda Kıbrıs’ta 3 ay süreli tatil yaptıklarını söyleyen Atalay çiftine Ercan’daki muhaceret görevlisi “Ya 30, ya da 60 günlük vize verebiliriz. Uzatmak isterseniz Muhaceret Müdürlüğüne gidersiniz” yanıtı verildi.
     Diyalog muhabirine yaptığı açıklamada KKTC turizmine bu tür hareketlerle zarar verildiğine dikkat çeken Atilla Atalay, yaşananları şöyle özetledi:
   “Eşimle birlikte istenilen tüm evrakları tamamlayarak Kıbrıs’a geldik. Ercan’a indiğimizde 72 saatlik PCR, aşı kartımız ve ilgili evrakları polise takdim ettik. Polis memurunun pasaportuma 60 günlük vize basması üzerine, daha önceden 90 günlük vize aldığımızı ve bu gelişimizde de Merit Cyprus Garden Hotel’de 90 gün konaklayacağımıza dair rezervasyon belgelerimizi takdim ettim. Ancak bizlere 60 günlük vize verebileceklerini bildirdiler. Ben de muhaceret yasanızı iyi biliyorum ve maksimum süre ile 90 gün ile konaklama hakkımın olduğunu söyledim. Daha sonra bu hakkı almak için havalimanı polis amiriyle konuştum. Bana hak vererek 60 gün dolduğunda Lefkoşa Muhaceret Dairesinden uzatabileceğimi söyledi. Ancak ben bu durumu da benimseyemedim. Sizin yasalarınız bana 90 gün konaklama hakkı veriyor. Pandemi sürecinde niye Lefkoşa’ya gitmek zorunda kalayım diyerek ısrarcı oldum.
Anlatmak istediğim, benim gibi Türkiye’den KKTC’ye gelenler için bu bürokratik zorlamalara gerçekten gerek yok. Ben ailemle turist olarak bu ülkeye geliyorum. Dünyanın pek çok ülkesine de gittim ama bu tarz bir uygulamayla yalnızca KKTC’de karşılaştım. Düşünün yeterli meblağda maddi kaynağım var ispatlayabiliyorum ve 90 günlük rezervasyonum var. Bu da resmi olarak belge ile mevcut ama herhangi bir karar ya da duyuru olmaksızın yasanızda 90 gün olan vize gizli bir şekilde 60’a çekilmiş. Bunlar çok önemli konular ve özellikle yetkililerin bunları denetlemesi ve kontrol etmesi oldukça önemli. İster istemez stres dolu dakikalar yaşadım. Böyle bir stresi KKTC’ye turist olarak gelen insanların yaşamaması gerek.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Positive Mindfulness
Positive Mindfulness - 3 yıl Önce

Haklı bir konuyu gündeme getirmişler: Kurallar doğru uygulansın; dört gözle tatilini bu kurallara göre planlamış olanlar zor durumda kalmasın ve ülke ekonomisi böyle kişilerle kalkınsın…

Hasan B.
Hasan B. - 3 yıl Önce

Cebinde parası ülkemize gelen turist kuralı biliyor görevliler bilmiyor ya da uygulamıyor, bu ne biçim iş?! Ülkeye adamakıllı yoldan para gelecek, işi yokuşa sürüyoruz… Eh insaf…

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Sana ne 3 ay olsa 6 ay olsa millet sana mi hesap verecek

Ergun A.
Ergun A. - 3 yıl Önce

Amerika veriyor 10 yıllık vize, biz çok mu zenginiz ki veriyoruz birkaç ay vize? (Gerçi onu bile veremiyormuşuz doğru düzgün)

GERMANIUM
GERMANIUM - 3 yıl Önce

3 ay niye ?????

Hasan B.
Hasan B. @GERMANIUM - 3 yıl Önce

Siz haklı sormuşsunuz 3 ay niye diye… ben yanlış anladım beğenmeme butonunu seçtim, kusura kalmayın…

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Paranoid şizofreni tedavisi zor bir hastaliktir

aliço koçero
aliço koçero - 3 yıl Önce

sana 60 gün yeter dede

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473