banner564

Kanıtlar incelemede

Zulaya bırakılan 700 gram uyuşturucuyu alırken yakalanan Abubakar Umaru 6 gün daha hücrede kalacak

Kanıtlar incelemede
banner598

Suna ERDEN
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri tarafından Lefkoşa’da gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 700 gram uyuşturucuyla ilgili soruşturma devam ediyor. 
Operasyonda yakalanan Abubakar Sadiq Umaru dün yeniden mahkemeye çıkarılırken, duruşmada zanlının Lefkoşa’da 2020 yılında ele geçirilen 2 buçuk kilo uyuşturucu meselesiyle ilgisi olduğu belirtildi. Operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun analiz için Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiği, sonuçların beklendiği açıklandı. 
Soruşturmayı yürüten polis, 6 Ekim 2021 tarihinde saat 18.10 sıralarında Lefkoşa Cürümleri Önleme Şubesi’ne gelen bir bilgide Küçükkaymaklı’da bir elektrik trafosunun yanına çanta bırakıldığını öğrendiklerini söyledi. 
Polis, verilen adrese gittiklerini, yapılan kontrolde çanta içerisinde iki ayrı pakette 500 gram, 7 ayrı poşette ise
200 gram ağırlığında hintkeneviri bulduklarını belirtti.
Polis memuru, pusuya yattıklarını, bir süre sonra Abubakar Sadiq Umaru’nun çantayı almaya geldiğini söyledi. Polis, Abubakar Sadiq Umaru’nun çantayı alırken suçüstü tutuklandığını aktardı. 
Polis, yapılan soruşturma zanlının sonucu yasal olmayan yollarla Güney Kıbrıs’a geçtiğini, uyuşturucuyu alıp yine kaçak bir şekilde kuzeye geldiğini tespit ettiklerini açıkladı.
Polis memuru, ayrıca zanlının 11 Eylül 2020 tarihinde meydana gelen uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu suçuyla ilgili aranan şahıs olduğunu da dile getirdi. 
Soruşturmanın devam ettiğini,  uyuşturucuların Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini belirten polis, zanlının ilk etapta 6 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474