banner564

“Bizimle dalga geçmeyin”

İçişleri Bakanına mektup gönderen Karpaz Koruma Derneği, bölgenin ava açılmasını eleştirdi

“Bizimle dalga geçmeyin”
banner598

 Karpaz Koruma Derneği, İçişleri Bakanı’na mektup göndererek bölgenin ava açılmamasını; ava açılacaksa Karpaz Emirnamesinin kaldırılmasını istedi. Dernek başkanı Durdun Çebi imzasıyla gönderilen mektupta bölgenin hem Milli Park, Doğal Ve Arkolojik Sit Alanı ve Özel Çevre Koruma Alanı ilan edilip hem de ava açılmasının birbiriyle ters kararlar olduğunu savunarak, “Dipkarpaz halkı ile dalga geçmişlerdir” dedi. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Başbakan Yardımcılı Ve Dışişleri Bakanlığı ile 

Türkiye Cumhuriyet Lefkoşa Büyükelçiliği’ne de dağıtımı yapılan ve basına da gönderilen mektup özetle şöyle:
“Sayın Bakanım, 2004 Yılında dönemin İçişleri Bakanı Sayın Özkan Murat tarafından hazırlanan ve Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan Karpaz Emirnamesi ile Dipkarpaz köyünün yerleşim alanın 100 m doğusundan başlayarak Zafer burnuna kadar olan bölge Milli Park Alanı, Doğal ve Arkolojik Sit Alanı ilan edilmiştir. Bu yetmezmiş gibi birde Çevre Yasasın bir maddesi gereği Turizm Bakanlığının hazırlamış olduğu önerge ile tüm Dipkarpaz Özel Çevre Koruma Alanı ilan edilmiştir.
Hükümetlerin beldemizin doğasının ve tarihinin korunması için yukarıda almış olduğu kararlar doğrultusunda, Dipkarpazlılar ve Dipkarpaz' da mülkleri olanlar, mülklerini istedikleri gibi kullanmaları haksız ve adaletsiz bir şekilde hükümetler tarafından engellenmiştir. 
Ayni hükümetler Milli Park, Doğal ve Arkolojik Sit Alanı ve Özel Çevre Koruma Alanı ilan ettikleri bölgeleri AV açarak almış oldukları kararlar ile ters düşmüşler olup Dipkarpaz halkı ile dalga geçmişlerdir…”

Avcılık Federasyonu açıklamayı samimi bulmadı
Öte yandan Avcılık Federasyonu Başkanı Erhan Keser, Milli Park, Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı ve Özel Çevre Koruma Alanı ilan edilen Karpaz’la ilgili emirnameye uyulmadığını savunarak, “Emirnameye tam anlamıyla uyulması halinde bölge ava da kapanabilir” dedi.
Keser, Karpaz Koruma Derneği’nin İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’a gönderdiği “Bölgenin Milli Park, Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı ve Özel Çevre Koruma Alanı ilan edilmesi ve ava açılması kararları birbirine ters” temalı mektubu konusunda açıklama yaptı.
“Bu açıklama samimi değil” değerlendirmesinde bulunan Keser,  “Eğer, bir bölge özel çevre koruma bölgesi ilan edilmişse o bölgede tarım ve hayvancılık da yapılmamalı” diyerek bölgedeki uygulamaları eleştirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474