banner564

Buna da şükür

Sahte çek düzenleme, tedavüle sürme ve sahtekarlıkla mal temin etmekle suçlanan Hüseyin Er, mahkemenin verdiği 2 yıl hapisliğe sevindi:

Buna da şükür
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz yıl Mart ayı içerisinde, Mustafa Hadımcı’ya ait olan çek defterinden 3 çek yaprağı üzerinde sahteleme yaparak, toplamda 11 bin TL karşılığında mal temin eden Hüseyin Er, dün yargılandığı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl hapse mahkum edildi. Kararı dinleyen sanık, karar açıklanıp Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin salonu terk etmesinin ardından, “Buna da şükür” diyerek karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Suç ortağı kaçtı
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı açıklayan heyet başkanı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığın Mustafa Hadımcı’ya ait olan çek defterindeki 3 çek yaprağının üzerine toplam 11 bin TL tutarında meblağ yazarak sahteledikten sonra, konu çekleri Kader Rıfkıoğlu’na vererek tedavüle sürdüğünü söyledi.
Sanığın Kader Rıfkıoğlu’nun, “Nissan” marka aracını satın alarak sahtekarlıkla mal temin ettiğini söyledi.  Sanığın Lefkoşa ve Güzelyurt bölgelerinde gündemde olan benzeri birçok davasını da nazari dikkate aldırdığını belirten Esendağlı, sanığın suç ortağı Özay Hayat’ın yasadışı yollardan ülkeyi terk ettiğini ifade etti.

Ciddi ve vahim suç
Sanığın işlemiş olduğu suçun müebbet hapis cezası öngörecek kadar ciddi ve vahim bir suç olduğunu vurgulayan Esendağlı, huzurundaki olgulardan sanığın konu suçu menfaat amaçlı işlemiş olduğunun aşikar olduğunu ve bunun sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olduğunu söyledi. 
Sanığın 2 çocuğunun bulunduğunu ve bakıma muhtaç olduklarını belirten Esendağlı, sanığa verilecek olan cezanın çocuklarını da etkileyeceğini vurguladı. Sanığın pişman oluşunu ve hayatında artık temiz bir başlangıç yapma kararını da sanık lehine değerledirdiklerini belirten Esendağlı, tüm hususları titizlikle değerlendirdikten sonra sanığı 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 06:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474