banner564

‘Büyük projelere hep destek verdi’

Cumhurbaşkanı Tatar, AK Parti Genel Başkan Vekili Yıldırım’ın KKTC ile ilişkilerinden övgüyle söz etti

‘Büyük projelere hep destek verdi’
banner598

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 22’nci Olağan Genel Kurultayı’na katılmak üzere ülkeye gelen AK Parti Başkan Vekili Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı makamında ziyaret etti.
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre; Yıldırım’ın ziyaretinden büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm Türk halkına sevgi ve selamlarını iletti. 
Maliye Bakanı olarak görev yaptığı dönemde, AK Parti Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın TC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptığını belirten Tatar, TC-KKTC Su Temin Projesi başta olmak üzere, birçok devasa projeye Yıldırım’ın önemli desteği olduğunu ifade etti. 
Cumhurbaşkanı Tatar, “KKTC’ye duyduğunuz yakın alaka, bizlere her zaman güç vermiştir” dedi. 
Tatar, Kıbrıs konusunda, Türkiye ile tam bir uyum içerisinde yürütülen egemen eşit iki devletin iş birliğine dayalı çözüm modeliyle ilgili deneyimli bir siyasetçi olduğunu belirttiği AK Parti Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın görüş ve katkılarının oldukça önemli olacağına dikkat çekti. Tatar, KKTC’nin çok daha istikrarlı bir yapıya ulaşarak gelişiminin devam edeceğine inanç belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar; altyapısı güçlü, daha üretken bir KKTC’ye ulaşılacağı inancını da ifade etti.

Yıldırım: Hayırlara vesile olsun
Binali Yıldırım da konuşmasında, Tatar’ı, Cumhurbaşkanı olarak göreve gelmesinden dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Yıldırım, UBP Kurultayı’ndan çıkacak olan sonucun; KKTC, UBP ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Kıbrıs’ın Türkiye için partiler üstü bir mesele olduğunu ifade eden Yıldırım, Crans Montana’daki başarısızlığın ardından, parametre değişikliğinin şart olduğunu ifade ederek egemen eşit iki devlet temelinde verilen mücadelenin devam edeceğinin altını çizdi.
Bölgedeki oldubittilere asla onay verilmeyeceğini, bölgedeki doğal zenginliklerin adil paylaşımına yönelik Kıbrıs Türkü’nün yanında olmaya devam edeceklerini belirten Yıldırım, bunun Türkiye’nin güvenlik meselesi de olduğunu ifade ederek, Kıbrıs Türkü’nü görmezden gelen dış odaklı siyasetin sonsuza kadar sürdürülmesinin mümkün olmadığının altını çizdi. 
Yıldırım, birlik ve beraberlik çağrısında da bulundu.
 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2021, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474