banner564

Cenevre’ye hazırlık

Guterres’in özel danışmanı Lute bugün Cumhurbaşkanı Tatar’la görüşecek

Cenevre’ye hazırlık
banner598

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute, Cenevre’de gerçekleştirilecek olan gayriresmi 5+1 konferansın ön hazırlıklarını yapmak amacıyla dün adaya geldi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugün saat 14.30’da Jane Holl Lute’u kabul edecek.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Berna Çelik Doğruyol tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede, Tatar’ın, Kıbrıs Türk tarafının adil, gerçekçi ve sürdürebilir bir uzlaşı için ortaya koyduğu iki devletin egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü temelinde iş birliğine dayalı vizyonu görüşülecek. Doğruyol, görüşmede, 27-29 Nisan tarihlerinde Cenevre’de gerçekleştirilecek 5+BM gayriresmi toplantı programının ve detayların da ayrıntılı şekilde ele alınacağını da ifade etti.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Kıbrıslı Türk ve Rum müzakerecilerle de bir araya gelecek olan Lute, yarın adadan ayrılacak.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Op.Dr.İlkan Ertuğ
Op.Dr.İlkan Ertuğ - 3 yıl Önce

Cenevre'ye,Cumhurbaşkanı sıfatı ile gidecekse,sorun yok.Aksi durumda ise,o koltukta oturmasına gerek yok.

Op.Dr.İlkan Ertuğ
Op.Dr.İlkan Ertuğ - 3 yıl Önce

Fotoğrafta,Bayraklarımızı göremiyorum.Kendi evinde mi görüşüldü?Cumhurbaşkanlığı'nda görüşmüş ise bayraklarımızı ne yaptı?Nerelere sakladı?Açıklama yapması lâzım.O Makam oyun makamı değil.Orası oyun yeri de değil.

Salvatore Dllare
Salvatore Dllare - 3 yıl Önce

GİTSE NE OLACAK GİTMESE NE OLACAK . ZATEN ANLAŞMAYACAKLAR HARCANACAK O KADAR HUZULİ PARAYA YAZIIIIIIK. HOTLE PARALARI, PAZVANTLAR YEME İÇME .SAHTE GİT GELLERE SON, BASIN SES VER !!!!

kırlangıç
kırlangıç - 3 yıl Önce

TATAR İLE GÖRÜŞEN LUTE, NEDEN ÖNCE 10 GÜN KARANTİNADA KALMADI VE NEDEN 4000 TL ÖDEMEDİ ??* VE YURT DIŞINA GİDİP GELEN KKTCLİ VE TCLİ VE ECNEBİ YETKİLİLER, CORONA KARANTİNASIN AHİİİÇ SOKULMUYOR ??? NEDEN ÇİFTE STANDART ??? YOKSA CORONA VİRUSLERİ, BUNLARI PAS MI GEÇİYOOOORRRRR???? YAZIKLAR OLSUN SES VER KKTC HALKI SES VER BASIN SES VER TABİPLER BİRLİĞİ !!!! UYUMA SES VEEERRRRRRR.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474