banner564

Cezaevine gönderildi

Karşı şeride geçerek kaza yapan ve bir kişinin ölümüne yol açan Timur İlmaz’ın tutuklu yargılanması kararlaştırıldı

Cezaevine gönderildi
banner598

Suna ERDEN

Girne-Tatlısu anayolunda meydana gelen ve Çin uyruklu Junwen Ye’nin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından tutuklanan Timur İlmaz, yeniden mahkemeye çıkarıldı. Ülkede turist statüsünde bulunan zanlı tutuklu yargılanmak üzere 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderildi
Mahkemede olguları aktaran polis, 10 Mayıs 2023 tarihinde, saat 05.00 sıralarında, Girne-Tatlısu Anayolu’nun 2-3’üncü kilometreleri arasında, yönetimindeki ZUR 839 plakalı salon araç ile seyreden Timur İlmaz’ın Tatlısu istikametine doğru seyrettiği sırada sağa meyilli viraja geldiğinde, dikkatsizliği sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun sağına geçtiğini söyledi. Polis, zanlının bu esnada karşı istikametten gelmekte olan Lu Chao, yönetimindeki ZNY 352 plakalı salon aracın ön kısmına çarptığını ifade etti.
Polis, çarpmanın etkisiyle her iki araçta yangın çıktığını ifade etti. Polis, kaza sonucu yaralanan ZUR 839 plakalı araç sürücüsü Timur İlmaz ve araçta yolcu olarak bulunan Dilfuza Mardonova (K-32) ile ZNY 352 plakalı araç sürücüsü Lu Chao ve araçta yolcu olarak bulunan Zhi Qu ile Junwen Ye’nin 
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını belirtti.
Ağır yaralanan Junwen’in tedavi görmekte olduğu yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiğini açıkladı. 
Polis memuru, ZNY 352 plakalı kiralık aracın sürücüsünün Cerrahi Serviste, diğer yolcunun ise yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirtti. Polis, Çin vatandaşı Zhi Qu’nun durumunun henüz düzelmediğini, soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlının geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade ederek, ülkede turist statüsünde bulunan zanlının yargılamadan kaçabileceğini belirtti ve tutuklu yargı talep etti.
Zanlı avukatı Erdinç Akyener, talebe itiraz ederek, mahkemeye kefil dinletti. Tarafların taleplerini değerlendiren mahkeme, zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ayı aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474