banner564

İstişare sürecek

Bakan Çavuşoğlu’nu ziyaret eden Mimarlar Odası, kamu binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesinin önemine vurgu yaptı

İstişare sürecek
banner598

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Mimarlar Odası’nı kabul etti. Kabulde Bakan Çavuşoğlu’na Eğitim Yapıları Tasarım Kriterleri kitapçığı sunuldu.
Mimarlar Odası Başkanı Kozan Uzunoğlu, Yazman Simzer Kaya ile Yönetim Kurulu üyeleri İpek Yaralıoğlu, Nezire Özgece ve Safiye Özaltıner’in katıldığı görüşmede 6 Şubat depreminin ardından toplumdaki duyarlılığın arttığı dile getirilerek, kamu binalarının depreme dayanıklı hale getirilebilmesi için yürütülen çalışmalar hakkında Bakan Çavuşoğlu’na bilgi verildi.
Yalnızca depreme dayanıklı değil, nitelikli ve güvenli projelerin üretilebilmesi için çalışma yürütülmesi gerektiğinden bahseden Başkan Uzunoğlu, hazırlanan “Eğitim Yapıları Tasarım Kriterleri” kitapçığının, sadece depreme dayanıklı değil daha nitelikli binalarda eğitim verilmesini sağlayacağını kaydetti.
Kabulde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise Mimarlar Odası’na ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, süreç içerisinde yan yana yürümekten ve istişare içerisinde olmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.
Bakanlık olarak eğitim binalarının eksiklerini giderebilmek ve depreme dayanıklı hale getirebilmek için ciddi bir çalışma yürütüldüğünden bahseden Bakan Çavuşoğlu, ilerleyen günlerde eğitim binalarının deprem performans analizlerinin sonuçlarını elde etmeyi planladıklarını, sonuçlar alındıktan sonra yürütülecek olan çalışmalarda Mimarlar Odası ile istişare içerisinde olacaklarını da sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474