banner564

Ciddi bir sorun

Meral Akıncı, yapılan anket sonucunda ülkede her üç kadından birinin ev içi fiziksel şiddete uğradığını tespit ettiklerini açıkladı

Ciddi bir sorun
banner598
Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD), Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Evrensel Özel Eğitim ve Psikolojik Hizmetler Derneği tarafından yürütülen “Şiddete Karşı Diren Projesi” kapsamında Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) iş birliğinde oluşturulan “Şiddete Karşı Diren Çemberi”ne anıt dikilmesi için düzenlenen yarışmanın sonuçları açıklandı. 
KKTC Telsim, Vakıflar İdaresi ve Avrupa Birliği’nin (AB) de destek verdiği yarışmada, Sercan Korkmaz ve Ali Dikbaş’ın eseri birinciliği; Serhat Selışık’ın eseri ikinciliği ve Stüdyo 14’ün eseri de üçüncülüğü kazandı.
Yarışma birincisi olan eser, LTB tarafından projeye tahsis edilen Kemal Şemiler Caddesi Çemberi’nde “Şiddete Karşı Direniş”in simgesi olarak sergilenecek. 
Yarışma sonuçları, dün saat 11.00’de Vakıflar İdaresi İnşaat Şube Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. 
Toplantıya, KAYAD Başkanı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Avrupa Birliği Kıbrıs Türk Masası yetkilisi Charlotte Goyon katıldı. 

Akıncı: Üç kadından birisi şiddet görüyor
KAYAD Başkanı Meral Akıncı yaptığı konuşmada, projenin amacının toplumda ev içi şiddetin var olduğunu verilerle belirtmek, ev içi şiddetin görünürlüğünü artırmak ve kadına yönelik şiddet konusunda farkındalığı artırmak olduğunu söyledi.
Akıncı, yapılan anket sonucunda ülkede her üç kadından birinin ev içi fiziksel şiddete uğradığını tespit ettiklerini açıkladı. 
Akıncı, “Evrensel verilerle örtüşen bu rakam dünyada olduğu gibi toplumumuzda da kadına yönelik ev içi şiddetin ciddi bir sorun olduğunu gösteriyor” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474