banner564

Çiftçiler tepkili

Kelle, “Ekim sezonu açılıyor, böyle bir dönemde akaryakıtın zamlanması zorda olan üreticiyi daha da zora sokacak” dedi

Çiftçiler tepkili
banner598
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle akaryakıta yapılan son zammın üreticiyi zorda bırakarak ülke tarımını çıkmaza sürüklediğini kaydetti.
Akaryakıtı zamlandırmakla üreticiye ceza kesildiğini savunan Kelle, “Ekim sezonunun açılacağı dönemde akaryakıta yapılan zam zaten zorda olan üreticiyi daha da zora sokacak, üretime darbe vuracak. Üretici topraktan koparılmak isteniyor” görüşünü paylaştı.
Yazılı açıklamasında son akaryakıt zammını eleştiren Kelle, tüm sektörlerin bu zamla sıkıntıya gireceğini söyledi.
Hükümeti tarım sektörüne yeterince ilgi göstermemekle de suçlayan Kelle, “Hükümetin daha istikrarlı bir politikayla tarımda reform yapması gerek. Tarıma ayrılan bütçe de yetersiz” dedi.

Türk-Sen, zammın gerekçesini sordu
Öte yandan Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), yabancı para birimleri Türk Lirası karşısında değer kaybederken, akaryakıt fiyatlarına yapılan zammın hangi gerekçeyle yapıldığının açıklanmasını istedi.
Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı yaptığı açıklamada, “Özellikle dövizin düştüğü bu günlerde hangi gerekçe ile akaryakıta zam yapılmıştır?” diye sordu.
Akaryakıta yapılan zammın gıda, ulaşım, giyim de dahil tüm harcamalara yansıdığını kaydeden Bıçaklı, “Özellikle asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu bir dönemde halkımızın alım gücünün bu tür zamlarla düşürülmesini reddediyoruz ve yapılan bu zamların geri alınması için Hükümete çağrıda bulunuyoruz” dedi..

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474