banner564

Çok pis

Girne Limanı’nın tarihi dokusuna hayran kaldıklarını söyleyen turistler, çevre konusunda aynı görüşte değil

Çok pis
banner598
Hakan YILDIRIM
Kuzey Kıbrıs turizminin başkenti konumundaki Girne’de bulunan tarihi liman yetkililerin ilgisizliği yüzünden tel tel dökülüyor… Yapılan tüm uyarılara rağmen özellikle çevre temizliği konusunda yetkililerin vurdumduymazlığı sadece bölge esnafını değil turistleri bile çileden çıkarıyor… Girne Limanı’nın içler acısı haline, ülkeye turist olarak gelenler bile isyan ederken, ülkemiz yöneticilerinin bu tabloyu görmezden gelmeleri herkesi şaşırtıyor.
Girne Limanı’nın tarihi dokusuna hayran kaldıklarını söyleyen turistler, çevre konusunda aynı görüşte değil. Turistler, böylesi güzel bir yerin pislik içerisinde olmasından dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını söylüyor.
Dünyanın dört bir yanında Girne’ye gelen ve tarihi limanı gezen turistler, denizin içindeki kirliliğin yanı sıra, sular altında kalan rıhtım ve teknelerin de kötü bir görüntü sergilediğini vurguluyor.
Yetki karmaşası dolayısıyla bakımı ve temizliği yıllardır düzenli yapılamayan limanda işletmesi olan esnaf ise, “Bu pislik temizlenmeli, yada burası özelleştirilmeli” diyor.

İsviçreli ve İsrailli turistlerden önemli tespit
İsviçre’ten Kuzey Kıbrıs’a ilk defa tatile geldiğini söyleyen bir turist, “İlk defa ülkenizde bulunuyorum. Girne’yi çok beğendim. Otel güzel, tarihi yerler güzel, havası çok güzel. Çevreyi çok kirli buldum, temizliğe ihtiyacının olduğunu düşünüyorum” dedi. İsrailli turist ise “Girne’yi çok güzel buldum. Tarihi dokusu, özellikle limanın tarihi dokusu çok güzel. Ancak çevre çok kirli. Bu hiç hoş değil. Deniz çok kirli. Malesef çok kötü” ifadelerini kullandı.

Türk turistler ne dedi?

İsmail Epçin: Girne çok güzel bir yer. Ama böyle kirli bulduk ve üzüldük. Böyle bir görüntü olmaması lazım. Bu ülkeye yakışmıyor. İlk izlenimim şudur ki çok utandım. Böyle bir güzelliğe böyle bir kirlilik olmaması lazım.

Mecit Yakupoğlu: Buraya bugün geldim. İlk geldiğim yer Girne. Limana girdikten sonra denize baktığımda, pislik gördüm ve bu tarihi yapıyı bu şekilde tutmaları beni üzdü. Bu kadar güzel bir yerin bu şekilde tutulması çok üzücü.

Hatice Kızılboğa: Çevre çok kirli. Deniz çok kirli. Buralar oturulmayacak hale gelmiş. Temizlenmesi lazım. Ben İstanbul’dan geldim tatile ve çevrenin kirli olduğunu görüyorum. Temiz olursa daha iyi olur. 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474