banner564

Coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla KKTC’de de törenler düzenlendi

Coşkuyla kutlandı
banner598

 İlkyaz PORTAKALCIOĞLU

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, Türkiye ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) genelinde törenler düzenlendi. Başkent Lefkoşa’daki ilk tören saat 08.45’te, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’ın Ortaköy’deki Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Alay Gazinosu’ndaki tebrik kabulüyle başladı. Kutlamalar, Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde 09.30’daki törenle devam etti.
Törende, protokol sırasına göre çelenkler anıta sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi.
Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’ın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla son buldu.
Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki tören ise saat 10.00’da yapıldı.
Tören, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başladı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, tören birliklerinin denetlenmesinin ardından Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile halkın bayramını kutladı. Cumhurbaşkanı Akıncı, tören birliklerinin selamını, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ile birlikte aldı.

ATAK’lar KKTC semalarında
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’nin üretimini üstlendiği ATAK T129 Helikopterleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen dünkü törende uçuş yaptı.
ATAK Helikopterleri, TSK’nın havacılık alanındaki ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla 2007 yılında hayata geçirildi.
TSK’nın ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edildikten sonra milli aviyonik ve silah sistemleri eklenmesi ile ortaya çıkan ATAK; tasarımı, dayanıklılığı ve vurucu gücü ile etkili bir taarruz helikopteri olarak biliniyor.

Zafer Bayramı İskele’de coşku ile kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü İskele’de coşku ile kutlandı. İskele’de ki törenler Atatürk Anıtı ve Ecevit Meydanı’nda yer aldı. 
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü kutlamaları kapsamında İskele'de ki ilk tören Atatürk Anıtı’nda yer aldı. Burada anıta çelenklerin konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle son buldu. Törenlere İskele Kaymakamı Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Milletvekili Mesut Genç, KTBK adına Hava Savunma Binbaşı Barış İldeniz, GKK adına Piyade Yarbay Mustafa Horkal, İskele Polis Müdür Vekili Ahmet Beşerler, siyasi parti temsilcileri, muharip dernekler, kurum-kuruluş temsilcileri ve okulların yanı sıra halk katıldı. 
Bir diğer tören ise İskele Ecevit Meydanı’ndaydı. Buradaki tören, İskele Kaymakamı Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Hava Savunma Binbaşı Barış İldeniz’in, halkın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlaması ile başladı. 


Özersay: Bir ulus ayağa kalktı
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Özersay mesajında, “Ülkelerinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda ederek bir ulusun ayağa kalkıp onuruyla dimdik durmasının simgesidir 30 Ağustos zaferi. Bunu başaran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadesini kullandı.

Sucuoğlu: Onurlu mücadeleyi örnek aldık
UBP milletvekili Faiz Sucuoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.
 “30 Ağustos 1922’de, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, ulusal benliğini kurtarmak adına Atatürk önderliğindeki Türk ordusunun, kadınıyla, çocuğuyla, topyekûn verdiği bu savaşı asla unutmadık” diyen Sucuoğlu, “Kıbrıs Türkleri olarak bu onurlu mücadeleyi kendimize yol gösterici olarak aldık. Türkiye'nin bağımsızlığını, egemenliğini ve bütünlüğünü sağlamada en önemli başlangıç noktası olan 30 Ağustos Zaferi’yle birlikte vatan toprakları işgalden kurtulmuş ve Türk milletinin önünde yepyeni ufuklar açılmıştır. 30 Ağustos' un 96. yılında, Atatürk ve silah arkadaşları ile Türk Ordusuna şükran ve minnetlerinizi sunarken; şehitleri rahmet, gazileri saygı ve minnetle anarak, Türk Ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutlarım” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474