banner564

Reform şart

Cumhurbaşkanı Akıncı,  çok ciddi ve sıkıntılı günlerden geçildiğini, ekonomide alınan önlemlerin tek başına yeterli olmayacağını belirtti

Reform şart
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, önceki akşam katıldığı bir etkinlikte ekonomiyle ilgili mesajlar verdi. 

Cumhurbaşkanı Akıncı,  çok ciddi sıkıntılı günlerden geçildiğini, ekonomide alınan önlemlere ek olarak, bazı kapsamlı reformlara ihtiyaç olduğunu söyledi.
Hükümetin, en yukarıdan başlayarak; Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve milletvekillerinden başlayarak çeşitli kesintilerin yapılması kararının alındığını söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Herkes elini taşın altına bir şekilde koyacak. Ama sadece belli bir kesimin elini taşın altına koyması da olmayacak, olmamalı. Sadece, fakir, fukaranın ezileceği bir dönem yaşanmamalı. Bunu hiçbir zaman arzu etmeyiz, hükümet de bu anlayışta olmadığını ortaya koyuyor. Bunu takip etmek, el birliği ile çalışmak, dayanışma ruhu ile çalışmak hepimizin görevi, sorumluluğu olmalıdır diye düşünüyorum” dedi.
Geciktirilen reformlar olduğunu, kamu reformunun bunların başında geldiğini belirterek, verilere göre yüzde 60 dolayında olan kayıt dışı ekonominin ve kara para aklama risklerinin üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu gibi durumları hallettiğimizde fedakarlıkların boyutu da fedakarlıkların süresi de kısalır” dedi.


Yakın zamandan örnekler verdi
Sıkıntılı dönemleri aramak için uzaklara bakmaya gerek olmadığını, Lefkoşa’nın bir kaç yıl öncesine, Güney Kıbrıs’a ve Yunanistan’a bakmak gerektiğini ifade ederek, Mehmet Harmancı’nın Lefkoşa Belediyesi’ni hangi noktada bulduğunu soran Cumhurbaşkanı Akıncı, “Ondan önceki dönemlerde yapılan yanlışlar, Lefkoşa’yı bitirmiş noktadaydı. Ama yapılan bilinçli ve planlı çalışmalarla, özverili çalışmalarla Lefkoşa bugün artık ayağa kalktı, Lefkoşa bugün yatırım yapabilecek bir hale geldi” dedi.

 “Geciktirdiğimiz reformlar var”
Her kriz döneminin beraberinde fırsatları da getirdiğini, krizlerden ders alınmasının zorunlu olduğunu belirterek, alınan önlemlere ek olarak yapılması gereken başka hususlar olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, yapılması gereken hususlarla ilgili şöyle konuştu:
“Geciktirdiğimiz reformlar vardır. Kamu reformu bunların başında gelir. Bunu biran önce yapmamız lazım. Alınmakta olan bu tedbirlere ek olarak bazı kapsamlı reformlara da ihtiyacımız vardır. Kayıt dışı ekonominin üzerine gitmemiz lazım. Kara para aklama risklerinin üzerine gitmemiz lazım. Bu ülkede, yüzde 60 dolayında kayıt dışı ekonomi olduğu söyleniyor, veriler bize bunu söylüyor. Bunun üzerine gitmemiz lazım. Bu gibi durumları hallettiğimizde fedakarlıkların boyutu da fedakarlıkların süresi de kısalır.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473