banner564

CTP’yi eleştirdi

Salih Sonüstün Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan siyasi yozlaşmanın ana sebebinin sol siyasette oluşan boşluk olduğunu savundu

CTP’yi eleştirdi
banner598
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Dış İlişkiler Sekreteri Salih Sonüstün Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan siyasi yozlaşmanın ana sebebinin sol siyasette oluşan boşluk olduğunu savundu.
Sonüstün, “Önümüzdeki en önemli görev halk desteğini alacak, sokaktaki muhalefeti örgütleyecek, sessiz çoğunluğu yeniden siyasete katarak Ankara hükümetlerinin dayatmalarına karşı dik durup direnebilecek alternatif sol bir yapının oluşturulmasıdır” dedi.
Salih Sonüstün yaptığı açıklamada, BKP olarak amaçlarının sol değerleri gözetecek, halkla birlikte barış, çözüm ve demokrasi hedefini gerçekleştirmek için mücadeleyi yükseltmek ve solda en geniş işbirliğini sağlamak olduğunu belirtti.
CTP’yi de eleştiren Sonuüstün, “Halktan yana, emekten ve emekçiden yana, sosyalist bir parti maskesi ile her hükümete gelişinde Kıbrıslı Türklerin barış, çözüm, demokrasi mücadelesine zarar veren, kamuya ait ne varsa Anakara hükümetlerine yakın şirketlere peşkeş çekilmesine, ekonomik protokollerle çiftçimizin, hayvancımızın, esnafımızın iflasa sürüklenmesine, emekçilerimizin fakirleşmesine seyirci kalan bir siyasi politika yürütmüştür” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474