banner564

Cuma para olmayabilir

Bakan Şahali, ürün bedellerinin tamamının en geç Pazartesi gününe kadar ödenebileceğini açıkladı

Cuma para  olmayabilir
banner598

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, üreticilerin ürün bedellerinin tamamının en geç Pazartesi gününe kadar ödenebileceğini açıkladı. 

Bakan Şahali, üreticilerin bir süredir beklemekte olduğu ürün bedellerinin tümünün yarın ödenmesini öngördüklerini, bu sürenin Pazartesi gününe kadar uzayabileceğini belirtti.
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, katıldığı TV programında konuşan Erkut Şahali, süt sektöründe yaşanan sıkıntılara değinerek, mevsimsel olarak her yıl yaşanan süt artışıyla birlikte, sektörün yıllık yüzde on oranında büyüdüğünü belirtti. 
Buna ilave olarak Türkiye ile Rusya arasındaki gerilimin ihracat kanallarında daralmaya yol açtığını, bunların da süt sektöründe yaşanan sıkıntının nedenleri olduğunu söyleyen Şahali, ihracatın birinci sırasında yer alan süt sektörünün Türkiye’nin Rusya ile yaşadığı krizden etkilendiğini, Türkiye’de süt fiyatlarının ucuzlamasıyla, ülkemizde üretilen kaşarın satılabilirliğini etkilediğini ifade etti. 
Bu konuda alınan tedbirlere de değinen Şahali, 1 Şubat itibarıyla kilo başına 1 TL’lik ilave bir teşvik primi öngörüldüğünü kaydetti. Sorunların ancak planlı uygulamalarla aşılabileceğini vurgulayan Şahali, iç tüketimin artırılması yönünde devlet yanında özel sektörün de gayretlerine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

“TÜK konusunda alınması gereken tedbirler alınacak”
Toprak Ürünleri Kurumu ve Süt Endüstrisi Kurumu hakkındaki soruları yanıtlayan Bakan Şahali, TÜK ile ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu belirterek, sürekli görev zararı üreten bir kurum olduğunu kaydetti. 
Şahali, bu konuda almaya çalıştıkları tedbirlerin TÜK’ün özelleştirileceği yönünde değerlendirildiğini ifade ederek, alınması zorunlu olan tedbirleri alarak yollarına devam edeceklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474