banner564

Cumhurbaşkanlığında, ülke genelinden 18 ilkokuldan 100 öğrencinin katılımıyla, Çocuk Çalıştayı düzenlendi

Gelenek bozulmadı

Cumhurbaşkanlığında, ülke genelinden 18 ilkokuldan 100 öğrencinin katılımıyla, Çocuk Çalıştayı düzenlendi
banner598

 Cumhurbaşkanlığında, ülke genelinden 18 ilkokuldan 100 öğrencinin katılımıyla, geleneksel hale gelen Çocuk Çalıştayı düzenlendi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve “Çocuklar sorguluyor” temasının işlendiği çalıştayda, çocuklar, Cumhurbaşkanlığı bahçesinde kurulan 9 ayrı masada, “Değerler, Sağlık-Çevre, Dünya, Yönetim, Sanat, Aile, Eğitim, İletişim araçları” başlıklarını kendi aralarında tartışarak, önerilerde bulundu.
Yapılan açıklamaya göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında Cumhurbaşkanlığı bahçesinde düzenlenen çalıştay yaklaşık 3 saat sürdü. Çalıştayla eş zamanlı olarak 20 öğretmenin katılımı ile Cumhurbaşkanlığında aynı konularda swot analizi yapıldı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, Cumhurbaşkanlığı bahçesinde yer alan çalışma gruplarını tek tek ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı’nın hazırlattığı “Haklarımı Biliyorum” adlı çocuk kitabını dağıttı.
Çocuklarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Hem okuyun hem eğlenin, dağıttığım kitabı da okuyun” dedi.

Sertifikalar verildi
Çalıştaya, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik, Lefkoşa’dan Şehit Ahmet Doğan İlkokulu, Gelibolu İlkokulu, Dr. Fazıl Küçük İlkokulu; Gazimağusa’dan Alaniçi İlkokulu, Akova Yıldırım İlkokulu, Eşref Bitlis İlkokulu; Girne’den Çamlıbel İlkokulu, Tepebaşı İlkokulu, Lapta İlkokulu; Güzleyurt-Lefke’den Zümrütköy İlkokulu, Serhatköy İlkokulu, Kurtuluş İlkokulu, Lefke İstiklal İlkokulu, Doğancı İlkokulu; İskele’den Şehit İlker Kartel İlkokulu, Yenierenköy İlkokulu, Yedikonuk İlkokulu ve Ziyamet İlkoklu’ndan öğrenci ve öğretmenler katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474