banner564

Yetkililerden bilgi aldı

Bakan Şahali, narenciyede hasat sezonunun sonuna yaklaşılması nedeniyle CYPFRUVEX’e ziyaret gerçekleştirdi

Yetkililerden bilgi aldı
banner598

 Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, narenciyede hasat sezonunun sonuna yaklaşılması nedeniyle Kıbrıs Meyve ve Sebze İşletmecileri Ltd.’e (CYPFRUVEX) ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette, Cypfruvex yöneticilerinden bu yılki hasatla ilgili bilgi alan Şahali, daha sonra Cypfruvex Paketleme Tesisi, Meysan Konsantre Tesisi ve Kıbrıs Narenciye Üreticileri Ltd. Narenciye Paketleme Tesisi’nde incelemelerde bulundu.
Şahali’ye incelemeleri sırasında Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, Lefke Milletvekili Salahi Şahiner, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Ercan Sınay eşlik etti. 
Cypfruvex Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Olgu ve diğer yöneticiler, Şahali’ye yapılan çalışmalar hakkında yerinde bilgi verdi. Şahali, incelemeleri sırasında Cypfruvex Paketleme Tesisi çalışanlarıyla da bir araya geldi.
Cypfruvex Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Cangil, Cypfruvex olarak bu yıl limon, greyfurt, mandora ve valencia olmak üzere toplam 21 ton ürün aldıklarını söyledi.
Yaptıkları hesaplara göre toplam 16 milyon TL’lik bedelin 10 milyon TL’sini ödediklerini belirten Abdullah Cangil, bu nedenle de bu yıl üreticilerin kendilerine güven duyarak, ürünlerini Cypfruvex’e vermeyi bir avantaj olarak gördüklerini dile getirdi.

Şahali: Cypfruvex’e ihtiyaç var
Bakan Erkut Şahali, üreticilerle yaptığı görüşmede, Cypfruvex’e ihtiyaç duyulduğunu gördüğünü söyledi.
Üreticilerin Cypfruvex’in daha da güçlenmesini ve daha geniş bir operasyon yürütüyor olmasını samimiyetle beklediğini ifade eden Şahali, bunun bir kamu kurumu olan Cypfruvex’in üreticiye ne kadar gerekli olduğunun anlaşılması bakımından çok anlamlı ve önemli olduğuna dikkat çekti.
Şahali, geçmişte sıklıkla sorunlarla anılan Cypfruvex’in an itibarıyla üretici nezdindeki itibarının son derece yüksek olduğuna vurgu yaptı.
Bu yıl narenciyede mevsimin sağladığı avantajın çok iyi değerlendirildiğini işaret eden Erkut Şahali, narenciye sektörünün, hem ülkede yağışların çok olması hem de ihraç pazarlarında beklenenden düşük rekoltelerin yaşanması nedeniyle yüzünün geçmiş yıllara oranla daha bir güler pozisyonda olduğunu söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473